Poznáte kvalitní vejce na první pohled? S tímto trikem to pochopíte už při nákupu v supermarketu, ode dneška už nemůžete udělat žádnou chybu!
The vejce jsou zvláště užitečné ingredience v kuchyni, protože je lze použít v mnoha receptech a vařit na mnoho různých způsobů. Jsou výborné na pánvi, pečené, vařené, ale i smažené nebo s těstovinami. Navíc je lze připravit během několika minut, takže je uchovávejte v lednici, abyste měli vždy šanci na oběd nebo večeři, nebo když k vám domů dorazí nečekaní hosté.
K výrobě lahodné těstovinové omelety nebo carbonary, nebo dokonce nepřehlédnutelné omelety, toho vlastně není potřeba mnoho. Nemluvě o smažených vejcích nebo těch „na měkko“, které děti tak milují. Existuje mnoho receptů, ve kterých vejce nejsou hlavní složkou, ale přesto jsou důležitá, jako jsou dezerty, dorty, palačinky nebo dokonce řízky a chlebíčky obecně.
Vždy je však třeba dávat velký pozor, protože vejce jsou také velmi jemné přísady v tom smyslu, že jsou hustá podléhají napadení choroboplodnými zárodky a bakteriemi včetně nebezpečné salmonely, proto je nejlepší je skladovat správným způsobem a také se snažit kupovat ty nejkvalitnější. Co se týče skladování, je důležité je uchovávat v lednici a vyhýbat se dvířkům, protože právě ta se neustále otevírá a nejvíce podléhá náhlým změnám teplot, kterým je u vajec absolutně nutné se vyhnout.
Pokud jde o místo kvalita existuje způsob, jak to rozpoznat už když je kupujeme v supermarketu. Chcete to zjistit? Pravděpodobně jste si toho nikdy nevšimli, ale je to tak velmi užitečný trik na nákup těch nejlepších vajec!
Takto si v supermarketu vyberete kvalitní vejce: stačí malý trik, nikdy vám to neřekli
Určitě se vám to stává často koupit vejce v supermarketu, protože je to velmi užitečná přísada, kterou vždy uchovávat v lednici. Při nákupu musíte být velmi opatrní, protože je důležité vybrat si kvalitní vejce, abyste se vyhnuli rizikům a možným problémům. Ale jak tuto volbu provést? Na co byste se měli podívat?
Existuje velmi jednoduchá metoda který vám pravděpodobně nikdy nevysvětlili a který je naopak zvláště užitečný při nakupování. Jak jste si jistě všimli, všechny mají vajíčka kód vytištěný na pláštiřada čísel a písmen, která ‚vypráví svůj příběh‘, protože upřesňuje jejich původ a také objasňuje způsob, jakým byly chovány slepice, které se z nich vylíhly.
Abyste se vyhnuli chybám, musíte se okamžitě podívat první číslice kód. Je to číslo od 0 do 3, které vysvětluje způsob, jakým byla kuřata chována: když najdete „0“, znamená to, že vejce jsou zcela organická, protože pocházejí od kuřat chovaných venku a krmených pouze ekologickým krmivem; číslo 1 místo toho označuje kuřata chovaná venku, 2 označuje slepice chované v uzavřených budovách, zatímco číslo 3 je třeba se vyhnout, protože odkazuje na slepice chované v klecích.
Po figurce tedy je zkratka země původu, což je v našem případě evidentně výhodnější než Itálie. Tento kód nám tedy může velmi pomoci při výběru, která vejce koupit, a pokud jej budete pár sekund studovat, budete si jisti, že vyberete to nejlepší. Věděl jsi?
The post Kvalitní vejce, takto je poznáte na první pohled: málokdo si toho všimne appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.