Květák lze připravit nejen smažený v trojobalu, ale i pečený společně s bramborami v troubě podle tohoto receptu. Příprava snadná, výsledek dokonalý. Ušetřete si spoustu práce oproti klasickému receptu kdy se květák obaluje a smaží.


Suroviny:
1 květák
sůl
1/2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžička jablečného octa
1 lžička sójové omáčky
2 lžičky oleje
1 lžička medu
2 lžičky sladké chilli omáčky
1 prolisovaný stroužek česneku
6 brambor
Tipy:
Jako přílohu k pečenému květáku můžeme zvolit například tatarskou omáčku nebo kečup.
Květák lze v troubě upéct i obalený v trojobalu. Je samozřejmě mnohem zdravější než smažený v oleji na pánvi.
Kromě pečeného květáku lze připravit z této zeleniny například polévku nebo velice oblíbené květákové placičky.