Laktózová intolerance? Věnujte pozornost těmto příznakům, jsou to skutečné varovné signály

před 10 měsíce 51
Laktózová intolerance? Věnujte pozornost těmto příznakům, jsou to skutečné varovné signály

Toto je stále rozšířenější stav. Věnujte pozornost těmto příznakům, protože by mohly být skutečnými varovnými příznaky intolerance laktózy

Intolerance laktózy je jednou z nejčastějších poruch příjmu potravy A „deaktivace“ mezi světovou populací. Tento stav vede ty, kteří jí trpí, k tomu, aby se vyhýbali potravinám získaným z mléka, jako jsou sýry, mléčné výrobky, mozzarella atd.

Mnohokrát je zcela jasné si uvědomit, že máte tento těžký stav, ale jindy jsou indicie tak nejasné (nebo lehké), že se nebojí, dokud se nezhorší. My vám však chceme ukázat některé příznaky, na které je třeba dávat pozor, protože by to mohly být skutečné poplašné zvony, které varují před intolerancí laktózy. Pojďme se na ně společně podívat.

Zde jsou příznaky, které by mohly skrývat intoleranci laktózy

Potravinové intolerance a alergie jsou bohužel stále rozšířenější po celém světě. Je to dáno změnou napájení, ale také optimalizací diagnostických nástrojů, které jsou toho schopny identifikovat jakékoli nesnášenlivosti se zvláštním důrazem na detail. Někdy to však není možné nebo jsou signály, které nám naše tělo vysílá, dramaticky podceňovány. Ukážeme vám tedy některé příznaky, které by mohly skrývat intoleranci laktózy.

Laktóza je látka složená z jednoduchých cukrů, jako je galaktóza a glukóza, která se nachází v mléce a mnoha potravinách z něj odvozených. Naše tělo, aby je vstřebalo střevem, je musí umět rozložit, prostřednictvím enzymů, jako je laktáza. Při nedostatku střeva se však objevují výrazné intolerance. Někdy nás naše tělo na tento nedostatek varuje prostřednictvím příznaků, a to i zvláště zjevných, které se ve většině případů týkají našich střev. Mezi ty nejčastější patří bolest a otok ve střevním traktuale nejen.

Mezi různé nejčastější příznaky patří také průjem a zvracení, zvláště nepříjemné a znemožňující. Kromě typu příznaků – naznačují odborníci – je ale nutné dbát i na jejich intenzitu. To opět podle lékařů silně závisí na dvou velmi důležitých faktorech. první se týká více či méně závažného nedostatku laktázy, zatímco druhý faktor se týká toho, kolik laktózy je požito. Tyto faktory vyvolají příznaky bezprostředně po konzumaci potravin. Jedním z navrhovaných řešení je užívání doplňků laktázy nebo probiotik, které by mohly pomoci obnovit rovnováhu střevní flóry.

The post Laktózová intolerance? Věnujte pozornost těmto příznakům, jsou to skutečné varovné signály appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek