Zde je sbírka toho nejlepšího recepty na letní pěnu, sladké nebo slané přípravky k podávání velmi studené, proto ideální na léto. Termín Mousse pochází z francouzštiny a znamená pěnu nebo pěnu, a proto při vaření pěna obecně označuje sladký nebo slaný pěnový přípravek. Napěněnou konzistenci získáme z vyšlehaných bílků nebo šlehačky, případně s ušlehanou ricottou či jogurtem. Pro předkrmy, aperitivy nebo dezerty na konci jídla jsou zde nejlepší a nejjednodušší recepty na výrobu pěny.
Mousse Klasické dezerty nebo s ovocem
Určitě všichni znáte čokoládovou pěnu, typický dezert francouzské kuchyně a opravdu vynikající, ale existuje mnoho dalších receptů sladké pěny které si můžete připravit v létě třeba se sezónním ovocem!
Na léto se ovocná pěna jsou nejvíce doporučované a existuje mnoho možných receptů. Dále je pro ovocné pěny možné v některých případech použít lehké přísady, jako je ricotta nebo jogurt, díky čemuž jsou ještě vhodnější do tepla.
Lahodné a snadné slané pěny
The pikantní pěny jsou ideální pro svěží letní předkrm, jako předkrm k aperitivu a také jako nápad na bufet.
Mezi naše oblíbené recepty doporučujeme tyto lahodné recepty na pěnu:
Pikantní pěny lze podávat také s plátky toastového chleba nebo krekry na namazání. Nebo jimi naplňte čerstvou zeleninu, například cherry rajčata nebo celerové tyčinky.
The post Letní pěny: nejchutnější, sladké i slané recepty appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.