Buďte opatrní, pokud v létě hltáte třešně, tyto plody jsou vynikající, ale je nejlepší to nepřehánět: zjistěte proč.
Jsou tací, kteří čekají na léto, aby mohli konečně ochutnat třešně, lahodné a dužnaté ovoce, kterému nelze odolat… Vždyť právě pro ně se zrodilo rčení „jedno vede k druhému“. Pokud je máte po ruce, končí neúprosně, jeden po druhém. Jezte jednoduše tak, jak jsou, nebo protagonisté těch nejchutnějších recepty s třešněmityto plody jsou protagonisty letních stolů
Ale i přes jejich dobrotu a nespočet výhod, které přinášejí, musíme dávat pozor, abychom je nekonzumovali nadměrně, protože by mohly být škodlivé pro naše zdraví. Samozřejmě jsou nízkokalorické a jsou také dobré pro vaše zdraví cholesteroluv tom smyslu, že některé studie prokázaly, že má schopnost snižovat špatný cholesterol, ale také zvyšovat elasticitu cév při relativním snížení krevního tlaku.
Kolik třešní jíst každý den?
Jak jsme již zmínili, blahodárných vlastností třešně je mnoho: čistí, odvodňují, detoxikují, hydratují. A proto střídmá konzumace třešní může být všelékem pro každého, dokonce i pro diabetiky, přestože máme glykemický index nepříliš nízký. Důležité je nepřehánět to.
Pokud trpíte cukrovka doporučením je nekonzumovat pouze tento druh ovoce, ale střídat jej s jiným méně sladkým ovocem. Obecně platí, že pro každého se množství třešní ke konzumaci za den pohybuje kolem 150/200 gramů, v podstatě mluvíme o 10/20 třešních, záleží na velikosti.
Třešně: příznivé vlastnosti a kontraindikace
V každém případě je užitečné vědět, že třešně nám dodávají antioxidační látky, jako jsou flavonoidní polyfenoly (anthokyany), které nám pomáhají proti volným radikálům a stárnutí. Jsou bohaté na vitamin C a A, proto pomáhají chránit zrak a přispívají ke správné funkci imunitní obrany. Obsahují také kyselinu listovou, která pomáhá předcházet srdečním onemocněním, protože zasahuje do tvorby hemoglobinu. A pak znovu draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, kyanid, melatonin, tryptofan a serotonin.
Ale i tyto plody nějaké mají kontraindikaceVe skutečnosti mohou být nebezpečné pro alergiky, protože mohou vyvolat velmi nepříjemné příznaky. Jak rozumět, pokud nějaký máte alergie na třešně? Po snězení třešně si toho všimnete, protože můžete pociťovat trvalé svědění v krku nebo pocit otoku, který můžete také cítit na rtech, jazyku nebo očních víčkách.
Mohou být také špatné pro ty, kteří trpí syndromem dráždivého tračníku, vzhledem k tomu, že se jedná o druh ovoce, který hodně kvasí. Takže pokud máte problémy s dráždivým střevem nebo střevními patologiemi, je lepší se vyhnout konzumaci třešní a také sladkosti s třešněmi.
The post Léto, čas třešní: co kdybychom vám řekli, že vám mohou škodit? Dejte si pozor na tuto patologii appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.