Léto znamená lahodný humr! Naučím vás, jak to uklízet a vařit jako velcí kuchaři, uvidíte, jaký je to úžasný efekt

před 10 měsíce 99
Léto znamená lahodný humr! Naučím vás, jak to uklízet a vařit jako velcí kuchaři, uvidíte, jaký je to úžasný efekt

Pokud máte rádi humra, vyzkoušejte tento recept, díky kterému se budete cítit hrdí jako skvělý kuchař! Nejprve jej však musíte vyčistit, zde je postup.

V létě jsou velmi oblíbené pokrmy na bázi měkkýšů, rozhodli jste se také pro přípravu humra? Pak postupujte podle těchto jednoduchých kroků a vyčistěte a uvařte humra na očích, stejně jako šéfkuchaři s hvězdičkami!

Pokud chcete svým hostům naservírovat pěkný pokrm z humra, měli byste vědět, že ho můžete vařit nebo grilovat. Pokud se vám nelíbí myšlenka ponořit živého korýše do vroucí vody, můžete si ho koupit zmrazeného. Ale nyní se podívejme, jak vařit humra a prezentovat ho na stole velkolepým způsobem.

Jak vyčistit humra

Nejprve musíte uvařit humra, takže si uvědomte, že pokud jej vhodíte do vroucí vody tak, jak je, ocas se zkroutí a pokud chcete korýše přinést na stůl úhledně rozloženého na servírovacím tácu, nebude být možný. Před uvedením do varu humra tedy musíte dobře připravit.

Humr na očích (Buttalapasta.it)

Ale jak vařit humra? Pokud chcete zabránit stočení ocasu, udělejte to. Pak si vezměte pevnou podpěru, může to být malá dřevěná deska, humra svažte na ocasní straně kuchyňským provázkem, také svažte antény po jejich složení na záda.

Ingredience

  • Humr 1
  • Cibule 1
  • Mrkev 2
  • Celer 1 žebro
  • Sůl a pepř

Příprava

  1. Při uvázání humra postupujte podle výše uvedených pokynů. Poté pokračujte v vaření.
  2. Poté svařte alespoň 3 litry vody ochucené petrželkou a bobkovým listem, do které musíte přidat i typické bylinky na vývar, tedy pár mrkví, trochu celeru a cibuli. Dochuťte solí a pepřem a vařte asi čtvrt hodiny.
  3. V tuto chvíli humra ponořte dnem vzhůru a vařte 30 minut. Necháme vychladnout ve vařícím vývaru, scedíme a položíme na prkénko.
  4. Nyní vezměte několik nůžek, odstraňte provázek a dřevo a položte humra na záda, nařízněte po stranách dvěma paralelními řezy. Oddělte kus krunýře zvednutím od ocasu k hlavě a odřízněte jej.
  5. Pomocí nože zvedněte humří maso počínaje ocasem. Nyní můžete maso použít pro své nejchutnější humří recepty.

Dávejte pozor, abyste neplýtvali, můžete také získat dužinu přítomnou v nohách humra a v drápech v případě humra. Stačí naříznout krunýř nebo zlomit nožičky a dužinu vydlabat ostrou špejlí. A pak můžete provést jeden z našich mnoha chutné recepty na humry a chutné přinést na stůl, abyste potěšili své hosty.

The post Léto znamená lahodný humr! Naučím vás, jak to uklízet a vařit jako velcí kuchaři, uvidíte, jaký je to úžasný efekt appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek