Mango čatní - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 167


Mangové čatní (nebo také chutney) je skvělým doplňkem indických nebo srílanských jídel. 🇱🇰 Šéfkuchař Roman Paulus vám proto ukáže, jak si ho můžete připravit doma. Postupujete podobně, jako kdybyste připravovali ovocný džem, jen s poměrně jiným (a orientálnějším) výsledkem. 🌶️ Kromě manga, cukru a vinného octa budete potřebovat ještě zázvor, česnek a k tomu plno aromatického koření – například chilli nebo kardamom. Hotové čatní pak stačí jen naplnit do sklenic, nechat vychladnout a skladovat až několik měsíců (nebo prostě do té doby, než ho všechno sníte). 🥭 Už jste ho někdy vyzkoušeli? 1 dávka = 700 ml = 14 porcí 200 g krupicový cukr 250 ml bílý vinný ocet 1 kg mango 20 g zázvor 1 stroužek česnek 0,5 lžičky semínka koriandru 0,5 lžičky římský kmín 0,5 lžičky mleté chilli 1 lžička černucha 1 × čerstvá pálivá paprička 4 tobolky kardamom A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/mango-catni

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

0:00 Úvod 0:10 Příprava rozvaru 0:25 Přidání všech surovin do hrnce 1:39 Vaření základu 1:53 Plnění do sklenic 2:38 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek