Víte, jak zkontrolovat propečenost masa bez teploměru? My v buttalapasta.it vám to prozradíme, je to šílená praktická metoda!
Jsou tací, kteří mají rádi své maso vzácné a ti, kteří chtějí, aby bylo dobře udělané, ale Jak kontrolujete propečenost masa dokonale co když nemáte k dispozici klasický potravinářský teploměr? Prozradíme vám velmi praktický trik, ke kterému potřebujete jen vaši ruku!
Ve skutečnosti, jak víte, není vhodné píchat do masa během vaření, protože to způsobuje únik vnitřní šťávy, což má za následek, že jíte vláknité a suché maso. Místo toho, aby zůstal krásný a šťavnatý, nemusíte ho propíchnout vidličkou, ale jednoduše se ho dotknout. Zde je návod, jak to musíte udělat.
Jak zkontrolovat propečenost masa pomocí prstů
Jak to víš, každý druh masa má jinou dobu vaření a jejich dokonalá znalost vám umožňuje přinést na stůl pokrmy hodné těch nejlepších restaurací s hvězdičkou. Profesionálové v oboru totiž mají k dispozici sondové teploměry pro vyhodnocení stupně propečení masa, potažmo jeho konzistence, přičemž tento přístroj pravděpodobně doma nemáte.
Nebo, pokud nějaký máte, možná zjistíte, že ho děláte grilování z domu a zapomněli jste si vzít teploměr s sebou. Tak jak se máš udělat dokonalé grilování bez chyb? Pro vyhodnocení stupně propečení masa můžete použít jednoduchý trik, na který vše, co potřebujete, je pomocná ruka.
Doba vaření masa samozřejmě závisí na druhu masa a receptuře, pokud děláte grilovaný steak nebo pečené kuře, je jasné, že je třeba vzít v úvahu několik proměnných. V každém případě, abyste se celkově regulovali a pochopili konzistenci masa a jeho šťavnatost, můžete použít prstový test. O čem to je? Rychle řekl.
„Test prstem“
Musíte především prsty přitlačte maso na povrchu a poté spojením bez stisknutí palce s ukazováčkem. Poté se dotkněte malé Venušiny hory (ta, která se nachází vpravo dole). V tomto případě bude vaření vzácné. Postupným pohybem palce k ostatním prstům získáte odpovídající maso, které je mírně vzácné, střední, propečené a dobře propečené. Nakonec, chcete-li se dozvědět více o stupni propečení masa, přečtěte si také tipy, jak uvařit filé k dokonalostinajdete tam spoustu užitečných informací.
The post Maso, kouzelný trik, jak zkontrolovat jeho propečení bez použití teploměru, bylo odhaleno appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.