Je základem mnoha úprav: vývar se používá v mnoha různých receptech a může být zeleninový nebo masový a kuřecí. Zde je návod, jak to provést.
Ať už se ochucuje jako hlavní koření, jako v případě tortellini nebo jiných těstovin ve vývaru, nebo jako prvek pro přípravu rizota, ale také proto, aby bylo maso uvařeno do měkka a obohatilo ho o chuť, vývar je základní přípravou v kuchyni.
Nejen pro tradiční pokrmy: vývar je přítomen také v mnoha současných, italských a etnických receptech. Jak se vyrábějí různé druhy vývarů, abyste získali dokonalý výsledek? Často se má za to, že jde o výsledek dlouhého a komplikovaného procesu. Ve skutečnosti toho k přípravě dobrého vývaru nepotřebujete mnoho: je třeba dodržet několik kroků, vyžaduje to pouze přiměřenou dobu vaření, která může být víceméně pomalá, ale nakonec ho můžete také zmrazit, abyste ho měli. připraven, když je potřeba.
Kromě toho vám příprava vývaru doma umožňuje mít a originální produkt a hlavně zdravé. Je to ještě víc hospodářský a s mrazicí systém ve formě na kostky ledu máte ho vždy k dispozici. Pojďme zjistit, jak vyrobit tři druhy vývaru: zeleninový, masový a kuřecí.
Zeleninový vývar: jak ho snadno připravit
K přípravě polévek, k rizotům, k vegetariánským a veganským pokrmům se vyrábí zeleninový vývar i se zbytky zeleniny stává vynikající recyklace a myšlenka proti odpadu.
Ingredience
- Mrkve
- Cibule
- Celer
- Rajčata
- Brambory
- Houby
Metoda
- Umyjte a veškerou zeleninu nakrájíme nahrubo a vše dejte do velkého hrnce plného vody a dostatečně osolte.
- Pokud chcete, můžete zeleninový vývar obohatit o další bylinky jako česnek a černý pepř.
- Poté, co voda dosáhne varu, snižte teplotu a necháme asi 1 hodinu vařit dokud zelenina dobře nezavoní a vytvoří vývar.
- Zbývá jen filtrovat přes sítko s úzkými oky. Ze zeleniny lze po rozmixování připravit krémovou polévku.
Masový vývar: tajemství, jak ho udělat chutným
Chcete-li získat obzvláště chutný masový vývar, který potřebujete zvolte správné střihy: hovězí plec, scottonaproto jsou ideální maso s kostí a klouby.
Ingredience
- 850 g masa s kostí
- 1 bílá cibule
- 1 rajče
- 2 mrkve
- 1 tyčinka celeru
- Vavřín podle chuti
- Petržel podle chuti
- Sůl podle chuti
Metoda
- Začínáme s úklidem a všechny ingredience nakrájíme na kousky. Pak opravit zelenina na dně hrnce e maso nahoře.
- Vše zakryjte hodně studené vody a vaříme na mírném ohni. Bude to muset pak vařte velmi pomalu a tímto způsobem všechny prvky uvolní svou chuť smícháním.
- Přikryjeme pokličkou, ale jednu část necháme zvednutou aby se umožnilo pomalé odpařování, aby byly vůně koncentrovanější.
- Čas od času odstraňte pěnu, která se tvoří, ve které se hromadí mastnota a nečistoty. Petrželku přidávejte až ke konci. Celkově bude muset vaření vydržet asi 3 hodiny.
Kuřecí vývar: lehký a chutný
Postup je podobný masovému vývaru, ale vaření zabere o něco méně času a výsledek bude méně tučné a plné.
Ingredience
- 1 kuřecí kousky s kostí a kůží
- 2 mrkve
- 1 tyčinka celeru
- 1 zlatá cibule
- Šalvěj podle chuti
- Rozmarýn podle chuti
- Sůl podle chuti
Metoda
- Všechny ingredience nakrájíme nahrubo a umístěte je do prostorného prostoru hrnec plný studené vody.
- Přiveďte k varu a poté na mírném ohni, přikryjte víkem a ponechte trochu prostoru pro odpařování, přiveďte k pomalému vaření po 2 hodiny.
- S děrovanou lžičkou odstraňte pěnu na povrchu a nakonec vývar filtrovat který musí být hladký a bez zbytků.
The post Maso nebo zelenina: jak připravit dokonalý vývar, tomu se s těmito triky nedá odolat appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.