Možná se vám na zahradě urodilo příliš mnoho meruněk, možná vám někdo daroval plnou bedýnku a možná jste si jich jen koupili pár kilo v obchodě. 🍑 Jedna z nejlepších věcí, jak s nimi naložit, je vyrobit meruňkový džem. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak takovou meruňkovou marmeládu, jak někteří říkají, připravit, a prozradí vám i několik triků, jak na to, aby meruňky nebyly v džemu úplně rozvařené, ale aby v něm bylo i několik šťavnatých kousků. 😻 Nakonec zjistíte i to, jak sklenice s džemem sterilizovat a příjemně duchutit pomocí bílého rumu nebo jiného dobrého alkoholu a hořící špejle. 🔥 Jaký džem máte nejraději? Napište nám to do komentářů!
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/merunkovy-dzem
Suroviny:
- 600 g čerstvých meruněk
- 300 g krupicového cukru
- bílý rum