Nejlepší způsob, jak si schovat kousek léta i na zimu, je připravit si ze sezónního ovoce dobrý kompot. ☀ Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na kompot z oblíbených meruněk. Naučíte se, jak připravit základ z cukrového rozvaru a vanilkového lusku, a zjistíte, proč je dobré v kompotu nechat i několik pecek. 🍑 Nakonec bude stačit už jen 25 minut v zavařovacím hrnci. Kompoty vám pak vydrží ve spíži několik měsíců až let. Nebo jednoduše do té doby, než si na všech pochutnáte. 😋 Jaký kompot je váš nejoblíbenější? Napište nám to do komentářů!
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/merunkovy-kompot
Suroviny:
- 1 l vody
- 500 g krupicového cukru
- 1 vanilkový lusk
- 1 kg čerstvých meruněk