Hlásíme šarže výrobků, kterých se týkají oficiální svolávací akce Ministerstva zdravotnictví ohledně různých druhů zboží.
V posledním týdnu se objevily různé čerstvé produkty, zejména mluvíme o sýrech a uzeninách, které byly z různých důvodů staženy z trhu. Tedy pro mikrobiologické riziko v důsledku přítomnosti patogenů jako např listerie nebo salmonela. Nebo pro riziko kvůli přítomnosti alergenů nedeklarovaných na etiketě, které skončily v potravině během výrobního procesu.
Oznámení o nespotřebovaných šaržích provedlo Ministerstvo zdravotnictví. Podívejme se podrobně, o jakých produktech je řeč, a důvody odvolání ze strany ministerstva nebo samotného výrobce. Samozřejmě doporučujeme tyto produkty nekonzumovat. Ale vezměte je zpět na místo nákupu, kde můžete požádat o výměnu zboží nebo vrácení peněz.
Stažené produkty a dotčené šarže
Konkrétně se jedná o některé balíčky mortadelly, mortadella “Strafette” 140g Itálie DS crl šarže 95277 a mortadella “Gli sliced” 100g a 120g šarže 95277, od Salumificio F.lli Riva SpA. Stažení je kvůli riziku alergenů (pistácie). Výroba potravin probíhá v závodě IT 1316L CE, centrála Via Rossini 10 Molteno (LC) 23847.
Místo toho byla preventivně stažena šarže disků Snack & Vai Gran Pavesi Casa Modena mortadella a tarallini prodávaných v 50 gramových baleních s číslem šarže 52L23228 B a nesprávným Tmc 15.10.2023. Ale právě proto, že minimální trvanlivost (Tmc) bylo nesprávné. Je však třeba říci, že v tomto případě, jelikož se jedná o Tmc a nikoli o datum expirace, týká se pouze organoleptické kvality. Proto při konzumaci nehrozí žádné vážné zdravotní nebezpečí.
Ostatní stažení uzeného masa, tentokrát kvůli přítomnosti salmonely, postihla 250gramový salámový bochník Salumeo s minimální trvanlivostí 18.7.2023 a číslem šarže L859(1369). Ale také sladká salámová tyčinka s šarží 99L1369 od Salumificio Colombo Luigi SRL. Stažení je způsobeno mikrobiologickým rizikem. Zejména salám byl považován za a riziko salmonely. Uzená masa byla vyrobena v továrně na via Roma 21 v Pescate v provincii Lecco (IT 1288 LCEE).
Uzená masa, ale i mléčné výrobky
Další stažení se týkalo místního sladkého salámu pod značkou Mariga Giuseppe & C. Sas kvůli přítomnosti Listeria monocytogenes zjištěno při vlastním monitorování. Stažený 800gramový salám s číslem šarže 41/2023 byl vyroben v továrně ve via dell’Industria 14/E, okres Cavazzale, Monticello Conte Otto, Vicenza (IT 805L CE).
Rovněž hlásíme stažení šarže solené, pečené pancetty a slaniny na ose vyrobené společností Salumificio Bonalumi, vyrobené 27. března 2023, a s výrobní šarží 03-27-2023 společnosti Salumificio Bonalumi SRL prostřednictvím del Chiosco n. 4 – 24030 Náboj (BG).
Kvůli přítomnosti Listeria monocytogenes Vezměte prosím na vědomí stažení dávky mozzarelly z Val Trebbia z Cascina Bosco Gerolo se sídlem továrny v Loc.Gerolo v Rivergaro, v provincii Piacenza (identifikační kód IT 081115 CE). Toto je výrobní šarže z 10. května 2023 (10-05-2023) s datem spotřeby 30. května 2023, balení jsou 100 gramů, 200 gramů a 1 kg.
Dále je tu sladká gorgonzola dop pod značkou Lettere z Itálie s expirací 24.05.2023 a variabilní hmotností, z nichž šarže 10427001- 10427002 – 10421004 byly staženy a byly vyrobeny IGOR SRL v továrně IT 01 124 CE s centrálou ve Strada Natale Leonardi 32, 28062 Cameri (NO).
The post Ministerstvo zdravotnictví, „masakr“ produktů stažených z regálů: poznamenejte si šarže a nekonzumujte je appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.