Mnozí umisťují rošt trouby na dřez: ode dneška to budete dělat i vy, vyřešíte nečekaný problém

před 10 měsíce 46
Mnozí umisťují rošt trouby na dřez: ode dneška to budete dělat i vy, vyřešíte nečekaný problém

Rošt do trouby má alternativní využití, o kterém jste možná ani neuvažovali: už se bez něj neobejdete

Rošt do trouby, nepostradatelný nástroj pro mnoho příprav. I vy alespoň jednou vyjmete zmraženou pizzu z plastového obalu a vložíte ji do předehřáté trouby přímo na gril. Velmi běžná praxe, která vám umožní získat křupavou kůrku a jednotné vaření.

Ale teď, když je léto a teploty se dramaticky zvýšily, máte pravděpodobně mnohem menší chuť troubu zapínat a používáte ji pouze k rozmrazování potravin nebo jako doplňkovou „úložiště“ pro některé nástroje, jako jsou hrnce a pánve. Další velmi častá praxe! A tak se i gril stává malou skrytou policí. Ale co kdybychom vám to řekli vytažením grilu z trouby byste mu mohli dát v kuchyni velmi užitečnou funkci, kterou jste možná nečekali?

Jsou všechny tyto nástroje skutečně užitečné?

Každý prožívá kuchyňské prostředí po svém: jsou tací, kteří potřebují veškeré pohodlí a doplňky, aby se mohli co nejlépe vyjádřit, a ti, kteří si vystačí s tím, co mají, hledají alternativní řešení a snižují výdaje. Trh s kuchyňskými nástroji je obrovský a je snadné se nechat zlákat, ale věděli jste to? není všechno, co se nám snaží prodat, nutné? Naopak, mnoho věcí, i když slibují, že nám usnadní život, riskují, že se stanou další překážkou.

A tak po zakoupení domnělého nepostradatelného kuchyňského náčiní zůstane neživý v šuplíku nebo ve spíži, nikdy se neberou v úvahu. Jen přemýšlejte o Solnička a to rozdrtit česnek: první nám nedává představu o množství soli, kterou sypeme na jídlo, to druhé je mučení, abychom pečlivě čistili. Raději se vraťte k použití staré dobré špetky soli nabrané prsty a rozdrťte česnek nožem.

Omezte zbytečné nákupy: zde je to, co můžete udělat s roštem trouby

Stejně tak se mnoho lidí uchýlí k alternativní využití nástrojů, které již mají, abyste ušetřili za nákup dalšího náčiní: to je právě případ grilu v troubě, který mnoho lidí začalo využívat velmi kreativně. No ano, v těchto dnech, kdy je trouba na dovolené, gril můžete znovu použít jako odkapávač nádobí! Přemýšleli jste o tom někdy? Jednoduše umístěte stojan na dřez, do otvorů vložte talíře a poklice a pokud to výška vašeho dřezu umožňuje, umístěte nad stojan sklenice a hrnce.

Využitím tohoto triku ušetříte za nákup odkapávače na nádobí a dáte funkci v létě málo používanému nástroji, tedy bez jakýchkoli obětí a bez zbytečných výdajů!

The post Mnozí umisťují rošt trouby na dřez: ode dneška to budete dělat i vy, vyřešíte nečekaný problém appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek