Mušle, které se pokazily, věnujte pozornost těmto detailům a předejdete nepříjemným překvapením

před 10 měsíce 92
Mušle, které se pokazily, věnujte pozornost těmto detailům a předejdete nepříjemným překvapením

Pro všechny milovníky mušlí je nejvyšší čas vychutnat si tuto dobrotu, ale pozor na ty zkažené. Prozradíme vám, jak rozpoznat ty, které bolí.

Léto je nejlepším obdobím roku, kdy si můžete užít odpočinek, zábavu a dokonce i vaření mimo domov. Většina lidí mezi svátky a více příležitostmi jít ven se často ocitne v restauracích a trattoriích. A v létě, jak známo, si kromě slunce a moře můžete vychutnat i lahodnost pokrmů na rybím základě.

Pro milovníky pokrmy na rybí báziAť už je to především vařené nebo syrové, stále musíme mít oči a nos, abychom pochopili, zda je to, co se chystáme jíst, velmi čerstvé. To platí především pro milovníky mušlí, ať už jsou uvařené jako jednoduchá polévka nebo jako koření k výborným špagetám, je třeba zpozornět. A my vám pomůžeme rozpoznat detaily, které nám mohou pomoci.

Mušle: všechny protizánětlivé vlastnosti

Věděli jste, že mušlenebo také vojáků, kromě toho, že jsou chutné, jsou také a především dobré pro naše zdraví? No ano, přesně tak to je. Tito měkkýši, mezi populací nejvíce oceňovaní, jsou také bohatí na protizánětlivé vlastnosti. Středozemní moře a Atlantik jsou bohaté na mušle a nabízejí nám tak potravinu s vysokou nutriční hodnotou.

Slávky jsou protizánětlivé a antioxidanty (buttalapasta.it)

Milice jsou vynikající antioxidanty a cenný zdroj vitamínů B a C. Ale také obsahují zonco, hořčík A draslíka také napomáhá trávení. Dále jsou bohaté na železo které prospívají našim střevům a v neposlední řadě jsou uznávány jako potravina s afrodiziakálním potenciálem.

Stručně řečeno, existuje mnoho výhod, ale existují také rizika, zejména pokud jíme mušle nízké kvality. I v případě poškození se skutečně můžeme dostat do nepříjemných epizod, které mohou vést zejména k gastrointestinálním potížím. Jak se tedy tomuto riziku můžeme vyhnout? Prozradíme vám triky.

Zde je návod, jak se vyhnout zkaženým mušlím

Tam jsou nějací vlastnosti kterému bychom měli věnovat velkou pozornost, abychom pochopili, zda nám paprika nebo špagety s mušlemi přinesou užitek, nebo nás mohou způsobit nemilá překvapení. Abyste se vyhnuli konzumaci zkažených mušlí, držte se našich rad.

Mušle, které se pokazily, mohou způsobit docela dost problémů (www.buttalapasta.it)

  • Je třeba dbát na lesk skořápky protože pokud je světlý a ne neprůhledný, už nám to umožňuje pochopit, jestli je ten měkkýš dobrý k jídlu;
  • Dávejme pozor na váhu a zvuk protože pokud jsou těžké a zvuk je plný, znamená to, že v sobě stále mají onu nezbytnou tekutinu potřebnou k přežití;
  • Vůně je klíčová: přičichnutím k mušli získáte pocit svěžesti přímo z vůně tam, kde vnímáte vůni moře;
  • Je důležité vyhnout se zbytkovým nečistotámbahno, písek nebo řasy, které obklopují skořápku, protože v těchto případech by mohlo existovat riziko, že by mikroorganismy mohly znečistit naši slávku.

Pokud jsme milovníci vaření, a proto jsme ti, kdo kupují měkkýše, Vždy dbáme na balení, které je podrobně uvedeno v informacích. V takovém případě budou uvedeny údaje o místě a dni, kdy byly slávky uloveny. Dále ve fázi čištění věnujeme pozornost tomu, zda vojáci reagují na podněty: pokud je mušle pevně uzavřena ve skořápce a brání otevření, znamená to, že máme co do činění s čerstvým produktem.

Stačí dodržovat tato opatření, abyste si mohli vychutnat dobré jídlo a Dobrou chuť!

The post Mušle, které se pokazily, věnujte pozornost těmto detailům a předejdete nepříjemným překvapením appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek