Nakládaný sýr, který chutná snad každému. Stačí pár ingrediencí a trochu času a vykouzlíte rychlou večeři nebo pohoštění pro hosty.
Ingredience
- 2 ks hermelíny
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibule
- nové koření, černý pepř, bobkový list
- půl lžičky sladké papriky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- rostlinný olej
Příprava
Hermelíny podélně rozkrojíme a dáme stranou.
Prolisovaný česnek smícháme s paprikou a hořčicí.
Hermelíny promažeme pastou z česneku a hořčice a přiklopíme zpět.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Do vhodné nádoby postupně vkládáme cibuli na kolečka a hermelíny.
Přidáme pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list.
Celé zalijeme olejem, aby bylo vše důkladně ponořeno.
Necháme v chladu uležet asi 14 dní a poté podáváme s chlebem.
Recepty na každý den
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.