Nejen pesto: 5 skvělých receptů se spásnou bazalkou

před 11 měsíce 47
Nejen pesto: 5 skvělých receptů se spásnou bazalkou

Léto nám dává jednu z nejchutnějších aromatických bylinek k použití v kuchyni, bazalku! Ale není to jen pro pesto: zde je návod, jak ho použít.

Pokud jste vždy mysleli na bazalku jako na základní surovinu pro pesto, která neslouží k ničemu jinému než k dochucení rajčatové omáčky nebo caprese, pak jste o hodně přišli! Vskutku s listy této vonné byliny aromatický můžete připravit opravdu pozoruhodné množství receptů které bezpodmínečně musíte vědět.

Chcete-li tedy vyrovnat tuto mezeru a zjistit, co můžete udělat se svou rostlinou bazalky, kterou chováte na slunci na balkoně, stačí pokračovat ve čtení, dáme vám mnoho nápadů, jak doplnit svůj jídelníček v tom nejlepším možný způsob.

Nejlepší recepty s bazalkou

Je zřejmé, jak již bylo zmíněno, dobrá bazalka je základem dobra pesto omáčka, s česnekem nebo bez, s piniovými oříšky jako v původním receptu nebo s kešu u o něco levnější varianty. Ale existuje tisíc dalších způsobů, jak využít bazalku v kuchyni vytvářet lahodné pokrmy plné chuti a fantazie.

My v buttalapasta.it Vybrali jsme pro vás 5 lahodných receptů s bazalkou, které vás vyzýváme, abyste je objevili a okamžitě vyrobili!

Hummus s bazalkou

L‘Hummus s bazalkou Připravuje se za pár minut a je lahodnou a voňavou variantou klasické cizrnové omáčky, kterou si můžete vychutnat jako předkrm.

Bazalková limonáda

Nejžíznivější nápoj léta? Jednoduché, je to tam bazalková limonáda, podávat přísně studené! Je to přírodní a lahodný letní nápoj, který můžete podávat i jako velmi žízeň hasící nealkoholický koktejl k aperitivu s přáteli.

Bazalkové rizoto s lososem

The bazalkové rizoto je to lahodný a jednoduchý první chod, který zvládne každý, opravdu skvělý nápad, jak využít tuto aromatickou rostlinu. Aby byl pokrm výživnější, můžete přidat proužky uzeného lososa nebo slaniny.

Bazalkové pyré

Tady je velkolepá příloha, která se výborně hodí k rybímu druhému chodu, ale hodí se i k masovým či zeleninovým pokrmům, a proč ne k omeletám. Jde o bazalkové pyrékterý není třeba představovat, ale stačí připravit a ochutnat.

Slaný koláč s bazalkou a cuketou

Nakonec vám doporučujeme připravit si nějakou pěknou slaný koláč s bazalkou a cuketou protože cukety jsou neuvěřitelně lepší, pokud jsou kombinovány s listy bazalky. Pokud jste tuto kombinaci ještě nevyzkoušeli, doporučujeme, abyste tak učinili co nejdříve, nebudete litovat!

The post Nejen pesto: 5 skvělých receptů se spásnou bazalkou appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek