Nejlepší balené vody, pořadí zohledňovalo cenu a zdraví: překvapení na prvním místě, zklamání na šesti

před 10 měsíce 49
Nejlepší balené vody, pořadí zohledňovalo cenu a zdraví: překvapení na prvním místě, zklamání na šesti

Zde je žebříček nejlepších značek balených vod na základě nového testu Altroconsumo. Existuje několik nových funkcí.

Jaké jsou nejlepší značky balené vody? To vyhodnotil tým časopisu Altroconsumo, který provedl test na celkem 25 značkách lahví na vodu v prodeji v Itálii. Pod lupu se dostaly přírodní minerální vody, perlivé vody a přírodní šumivé vody. Analyzované balíčky zahrnují národní i regionální značky.

Žebříček byl sestaven po analýze a pečlivých testech kvality vody na prodej, počínaje etiketou a charakteristikami lahví, procházejících pro faktory ovlivňující zdraví spotřebitele. Tedy obsah minerálních solí (nejdůležitější jsou vápník a hořčík, reprezentované celkovou tvrdostí vody), přítomnost kovů a kontaminantů.

Jak probíhala vodní zkouška

Aby bylo možné pochopit, jak byl test proveden a jak byl odvozen konečný úsudek, spotřebitelský časopis oznámil metoda hodnocení vysvětlující, že konečný úsudek vzešel z hlasování udělených každému aspektu zahrnutému v průzkumu. Tedy 10 % za hodnocení etiket, 50 % za složení vody, 20 % za obsah minerálních solí, dusičnanů a fluoridů.

Pokud jde o přítomnost kovů (hliník, arsen, antimon a nikl) a kontaminantů, data ovlivnila hodnocení o 30 %. Konečně 20 % se týkalo vlastností lahví: hmotnost obalu, použití recyklovaného plastu atd. Ale také jejich snadná manipulace a přítomnost jakýchkoliv pachů. A tady jsou výsledky.

Žebříček nejlepších značek lahví na perlivou vodu

Nejlepší balené vody podle žebříčku na přírodní minerální a šumivé vody od Altroconsumo ji vidí na prvním místě jako nejlepší značku z hlediska kvality a ceny Boario. Je to perlivá minerální voda s čistícími a detoxikačními vlastnostmi z termálních pramenů Darfo Boario Terme v provincii Brescia.

Sorgesana (skupina Lete) indikovaná pro diety s nízkým obsahem sodíku a stáčená u pramene Pratella v provincii Caserta je na druhém místě. A na třetím místě najdeme Recoaro, perlivá voda z Dolomit. Pokud jde o minerální vody žebříček vidí na prvním místě vodu Recoaro Naturale, která je považována za nejlepší nízkominerální vodu. Na druhém místě je přírodní voda Smaragd pocházející z pohoří Deu, Tempio Pausania (SS). Na třetím místě najdeme vodu Sorgesana.

Po návratu k perlivým vodám následují další kvalitní značky, včetněperlivá voda Guizza (Scorzè) a perlivá voda Saguaro prodáno v Lidlu. Což bylo hodnoceno jako nejlepší poměr cena/výkon. Na posledních místech žebříčku Altroconsumo překvapivě najdeme čtyři velmi známé a propagované značky, které byly hodnoceny jako střední a nepříliš kvalitní. Nejméně bodů získaly vody Martina, Sant’Anna, Levissima a San Pellegrino.

The post Nejlepší balené vody, pořadí zohledňovalo cenu a zdraví: překvapení na prvním místě, zklamání na šesti appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek