Nejlepší fritézy: 6 modelů pro vaření bez oleje

před 10 měsíce 52
Nejlepší fritézy: 6 modelů pro vaření bez oleje

V posledním období se vysoušeč rukou stává se stále více používaným domácím spotřebičem v italských domácnostech. Co je to? Jaké jsou recepty vzduchové fritézy čeho lze dosáhnout? K čemu to je a jak to funguje? Ale především, jaké jsou nejlepší vzduchové fritézy ke koupi online? Pojďme to zjistit nejlepší modely na prodej na Amazonu podle uživatelských recenzí a názorů si je koupíte na pár kliknutí podle odkazů a dorazí k vám domů kurýrem, pohodlně za pár dní

Nejlepší fritézy, které si můžete koupit na Amazonu

Stručně shrnuto, fritéza je jakousi vysoce výkonnou ventilovanou „troubou“, která vám umožňuje vařit jídlo bez použití tuku nebo s použitím velmi malého množství.

Efekt „smažení“ je způsoben horkým vzduchem, který se pomocí této techniky rovnoměrně šíří ve spotřebiči kruhové větrání.

Můžete si tedy například připravit výborné křupavé hranolky aniž byste je namáčeli do litrů oleje, jednoduše pomocí několika lžic koření. Můžete ale také vařit pečeně a zeleninu.

Fritéza Philips Essential Airfryer, 4,1 l vzduchová fritéza

Fotografie Amazonky

Philips Essential Airfryer používá k vaření jídla horký vzduch a díky technologii Rapid Air snižuje tuk až o 90 %. Jedinečný design „hvězdice“ vytváří potraviny, které jsou křupavé zvenčí a měkké uvnitř.

Tento model je vybaven vestavěným časovačem, takže si můžete přednastavit dobu vaření až na 60 minut. Ale kromě smažení můžete všechna svá oblíbená jídla také grilovat, opékat, péct a ohřívat.

Fritéza Ariete 4618 Airy XXL, 5,5 l vzduchová fritéza

Fotografie Amazonky

Dalším modelem, který uživatelé Amazonu velmi oceňují, je Fritéza Ariete 4618 Airy XXL, hranolky s velmi malým množstvím oleje pro výsledek hodný tradičního smažení, ale s menším množstvím tuku. Díky extra velkému koši o objemu 5,5 litru (až 2,5 kg hranolků najednou) uvaříte velké množství jídla.

Další výhodou tohoto modelu je integrovaný 60minutový časovač a snadné čištění. Vlastně vše můžete dát do myčky po každém použití.

Moulinex Easy Fry Deluxe 4,2l

Fotografie Amazonky

S Moulinex EZ4018 Easy Fry Deluxe můžete smažit, opékat, péct a grilovat všechna svá oblíbená jídla s až 6 dostupnými porcemi (4,2 l). Má také 8 přednastavených režimů pro vaření mnoha druhů jídel (hranolky, řízky, krevety, koláče, pizza, ryby, gril, pečeně), takže rychle a pohodlně uvaříte, co chcete.

I přes velkou kapacitu má kompaktní design (33,8 x 2,78 x 33,3 cm) a je praktický díky velkému digitálnímu dotykovému panelu a elektronickému časovači s automatickým vypnutím a akustickým alarmem.

Vzduchová fritéza INNSKY

Fotografie Amazon | vzduchová fritéza innsky

Model z Vzduchová fritéza INNSKY na prodej na Amazonu bylo to zdokonaleno. Přibyla nastavitelná funkce předehřívání, rozmrazování, udržení tepla a časovač.

Stejně jako u jiných modelů můžete s tímto spotřebičem získat křupavé hranolky a šťavnaté kuře a zároveň snížit spotřebu oleje o 85 %.

Je vybaven 7 předdefinovaných programů ale je také možné ručně zvolit teplotu (80-200° C) a dobu přípravy (až 60 minut). Hranatý koš obsahuje 5,5 l jídla a má a výkon 1700W. Navíc je přiložena bezplatná kuchařka s 32 recepty.

Fritéza COSORI

Fotografie Amazon | vzduchová fritéza cosori

S 11 přednastavenými programy, Horkovzdušná fritéza COSORI na prodej na Amazonuumožňuje vařit širokou škálu jídel a je dodáván s knihou receptů 100 originálních receptů vyvinuté profesionálními kuchaři.

Tento spotřebič využívá technologii proud horkého vzduchu a má jeden výkon 1700W. Nepotřebuje předehřívání, teploty dosáhne ihned po zapnutí.

Jeho hranatý design nabízí celkem o 15 % více prostoru pro vaření než kulaté modely 5,5 l. Fritéza COSORI je také vybavena tlačítkem Keep Warm, které umožňuje udržovat jídlo teplé po automatickém vypnutí.

MultiFry DeLonghi

Fotografie Amazon | multifry delonghi

The Multicooker De’Longhi je více než jen vzduchová fritéza, je skutečně malý multifunkční systém, který vám umožní vařit, smažit a vyndávat mnoho pokrmů. Můžete připravit lahodné recepty jako: rizota, omáčky, pečená masa, rybí filé a mnoho dalšího.

A smažíme s velmi malým množstvím oleje. Ve skutečnosti stačí jen jedna polévková lžíce oleje opečeme 1 kg brambor čerstvý. Navíc s funkcí trouby můžete rychle a snadno vařit pizzu, focaccias a koláče.

Pro snadné použití jsou k dispozici 4 přednastavené recepty (smažené brambory, pizza, koláče, dušené maso) a 3 speciální funkce (funkce trouby, pánve a grilu) s maximálním výkonem 2400W. Můžete si také zdarma stáhnout vyhrazenou APP s více než 500 recepty od předkrmů po dezerty.

Co můžete vařit ve fritéze

Fotografie Shutterstock | koss13

Otázka, kterou si musíte položit, by měla znít, co „nelze“ vařit ve fritéze, protože můžete připravit opravdu jakýkoli recept. Dej jí hranolky k jiné zelenině jako např lilek, paprika a cuketaz kuře na steaky procházející přes Ryba jako nugety z tresky oi smažená chobotnice.

Ale také chléb, pizzy a dezerty, jako jsou sušenky. Pečlivě dodržujte pokyny uvedené v různých knihy receptů vzduchové fritézy horké nástavce ke každému modelu, abyste dosáhli dokonalých výsledků.

The post Nejlepší fritézy: 6 modelů pro vaření bez oleje appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek