Utopenci, špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu. Kdopak by je neznal. Existuje mnoho receptů na ty nejlepší utopence. Každý je zkrátka dělá jinak a tak to má být. Každému podle jeho chuti. Špekáčky jsou oloupané, naříznuté nebo rozkrojené na menší části, cibule nakrájená na plátky. Nálev se vaří z vody, octa, soli, cukru a koření. Já jsem vyzkoušel utopence podle michelinského šéfkuchaře Pavla Pospíšila kterému děkuji za recept. Jak to dopadlo? Máte možnost si to vyzkoušet sami 👍 Napište mi do komentáře, jak vám utopenci chutnali ❤️ Přeji vám dobrou chuť, Brepta.
Edit: V titulcích ve videu není uveden OCET 0,5 litru!
Seznam ingrediencí:
Špekáčky 6 až 8 kusů
Zelená paprika 2 ks
Červená paprika 2 ks
Česnek 3 stroužky
Cibule 2 ks
Červená cibule 2 ks
Voda 1 litr
OCET 0,5 l
Cukru 2 lžíce
Sůl 1 lžička
Nové koření 1 lžička
Pepř 1 lžička
Špetka chilli
Bobkový list 5 ks
Dvě větvičky libečku
Dvě větvičky kopru
E-shop: https://bit.ly/3l4QH1D
/