Věděli jste, že velká část ořechů vlastně nejsou ořechy? 🥜 Například buráky, ale dokonce i mandle nebo kešu se mezi ořechy řadí tak trochu omylem, přesto se s nimi v kuchyni zachází obdobně. 👨🍳 Víc vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus, který přichystal přehled nejoblíbenějších ořechů a jejich využití při vaření. Společně se podíváte na tradiční lískové nebo vlašské ořechy, pistácie, ale také na již zmiňované „neořechy“. Oříšky si dopřávejte často, ale v malých porcích. 🌰 I když jsou zdravé a plné minerálů, jsou i poměrně tučné. 🧈 A jaké jsou vaše nejoblíbenější?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/nejznamejsi-druhy-orechu
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:33 Buráky
1:06 Lískové ořechy
1:22 Pistácie
1:41 Vlašské ořechy
2:21 Mandle
2:45 Kešu
3:16 Závěr