Nekynuté lívance ve skořicovém cukru a jahody se smetanou

před 1 rok 272


Nekynuté lívance je rychlejší verze klasických kynutých lívanců. Místo kynutí si pomůžeme jedlou sodou. Hotové lívance obaluji ve skořicovém cukru a jelikož je sezóna, tak servíruji s jahodami se smetanou.
Suroviny:

jahody se smetanou: - cca 1 kg jahod - jedna zakysaná smetana - 2 pl. cukru - 1 dcl smetany ke šlehání
lívance - 2 vejce - 500 ml kefírového mléka - 2 pl. cukru - špetka soli - rovná čl. jedlé sody - 300 g hladké mouky - přepuštěné máslo
Kuchařku koupíte tady: https://www.mmgbutik.cz/doplnky-do-kuchyne/tehotnej-kuchar-chaluj-lip--kucharka/

Těhotnej kuchař Těhotnej kuchař - video recepty Přečtěte celý článek