Na své cestě po Srí Lance objevoval šéfkuchař Roman Paulus i různé druhy banánů – ať už takové, které známe i u nás, nebo ty, které jste dost možná nikdy ani neviděli. 🍌 Kromě klasického žlutého banánu se na Cejlonu vaří i z banánového květu, červeného nebo zeleného banánu, ale také z malých banánků, které jsou určené výhradně k vaření a skvěle se hodí například k rýži nebo zatepla do salátů. 🥗 Zjistíte také, jak tamější obyvatelé používají v kuchyni banánové listy a proč, když si dáte banán, je důležité ho sníst do nejrychleji! 🐵 Ale prozraďte nám – loupete banány od stopky, nebo od špičky?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/neobvykle-druhy-bananu
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:22 Jak vše začíná - banánový květ
0:43 Banán na vaření
1:06 Červené banány
1:22 Zelené banány
1:28 Nejsladší banány
1:42 Banánové listy
2:25 Závěr