Neobvyklé druhy banánů - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 126


Na své cestě po Srí Lance objevoval šéfkuchař Roman Paulus i různé druhy banánů – ať už takové, které známe i u nás, nebo ty, které jste dost možná nikdy ani neviděli. 🍌 Kromě klasického žlutého banánu se na Cejlonu vaří i z banánového květu, červeného nebo zeleného banánu, ale také z malých banánků, které jsou určené výhradně k vaření a skvěle se hodí například k rýži nebo zatepla do salátů. 🥗 Zjistíte také, jak tamější obyvatelé používají v kuchyni banánové listy a proč, když si dáte banán, je důležité ho sníst do nejrychleji! 🐵 Ale prozraďte nám – loupete banány od stopky, nebo od špičky? A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/neobvykle-druhy-bananu

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:22 Jak vše začíná - banánový květ 0:43 Banán na vaření 1:06 Červené banány 1:22 Zelené banány 1:28 Nejsladší banány 1:42 Banánové listy 2:25 Závěr

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek