Jak rychle oloupat zelené fazolky? Zde je trik, který restaurační kuchaři při přípravě této zeleniny zavedli do praxe.
Zelené fazolky jsou opravdu lahodné a jsou tak všestranné, že je lze použít v mnoha receptech, od předkrmů po první chody, od druhých chodů po přílohy. Ale jistě mnozí z vás neradi řeší zelené fazolky, protože jejich čištění trvá příliš dlouho jeden za druhým.
Někteří si vzpomenou na babičku nebo maminku v kuchyni, která se tímto krokem zabývala při přípravě receptu na zelené fazolky. Je to činnost, která vyvolává velmi sladké vzpomínky, ale která určitě zabrala hodně času těm, kteří ji museli absolvovat. Víte, že existuje způsob, jak si pospíšit? Za pár minut budete mít vyčištěná i kila a kila zelených fazolek!
Jak vyčistit zelené fazolky jedním tahem
Zelenina je tak dobrá, ale někdy její příprava trvá dlouho. Stejně jako v případě zelených fazolek. Ve skutečnosti, abyste mohli používat zelené fazolky v mnoha přípravcích, ve kterých jsou hlavními hrdiny, musíte nejprve odstranit konce jeden po druhém.
Kdyby to byl nějaký druh „hobby” babiček, které byly v domácnosti, a koneckonců mohlo trvat i hodiny, než dočistit zelené fazolky, je v dnešní době všechno trochu méně proveditelné.
Vždy jedeme příliš rychle a riskujeme, že tento druh zeleniny nepřineseme na stůl, protože čištění trvá příliš dlouho. To je nepochybně chyba, on sezónní zeleniny jsou to potraviny, které by měl každý jíst prakticky každý den. Důvod je jednoduchý a odborníci na výživu jej vždy opakovali.
The zelenina je bohatá na prospěšné vlastnosti pro tělo a měli bychom ho sníst množství při každém jídle, abychom zabránili vzniku různých typů onemocnění. Abychom byli přesní, podle návrhu Světové zdravotnické organizace (WHO) a Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) se doporučuje sníst alespoň 400 gramů ovoce a zeleniny denně. Což je zjednodušeně řečeno pět porcí denně.
Tak jak vyřešit problém čištění zelených fazolek aby se nedělaly jako babičky? The restaurační líčení místo toho jednoduše spočívá v tom, že si v rukou vytvoříte malou hromádku zelených fazolek, položíte je na prkénko, pevně je držíte a ostrým tahem nože odříznete konce.
Nyní, když znáte trik šéfkuchaře, jak tuto operaci udělat rychle, stačí připravit naše nejlepší recepty se zelenými fazolkami které jsme pro vás vybrali!
The post Neříkej mi, že loupeš zelené fazolky jednu po druhé? Restaurace trik: budou hotové za méně než 2 minuty appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.