Nikdo neví, ale tloustnete po něm víc než po čokoládě: tento zlozvyk je třeba odstranit

před 10 měsíce 32
Nikdo neví, ale tloustnete po něm víc než po čokoládě: tento zlozvyk je třeba odstranit

Je to zlozvyk, kterého se dopouští mnoho lidí a ne každý ví, že mezi následky patří i jeden nenávistný, a to přibírání na váze.

Udržovat se v kondici a mít záviděníhodnou postavu je touhou mnoha lidí, kteří pro dosažení ideální váhy podstupují vyčerpávající diety, které v mnoha případech nevedou ke kýženému výsledku. Existují také bohové, kteří dělají rozdíl každodenní chování, které jsou skutečně špatné návyky. Zde je to, čemu se musíte vyhnout od dnešního dne.

Pokud chcete zhubnout, musíte nejen dodržovat dobře vyvážený jídelníček, zařazovat do každodenního jídelníčku ovoce a zeleninu a cvičit. Ve skutečnosti to všechno nestačí, když se pak tomuto zlozvyku oddáte. Zkuste to odstranit a uvidíte, že se budete cítit fit a dokonce začnete hubnout.

Zlozvyk, po kterém tloustnete a který byste měli navždy odstranit

Odborníci o tom nepochybují, je to a chování, které je nepřítelem diety a díky tomu přibíráte na váze, i když u stolu nikdy neustoupíte. Je tedy dobré tento zlozvyk napravit, pokud chcete vidět okamžité a dlouhodobé výsledky.

Mluvíme o nedostatku spánkujinými slovy, když málo spíte, přibíráte na váze. Nikdy byste neměli chodit spát příliš pozdě pokud si chcete udržet vyrýsovanou postavu. Ve skutečnosti je správný odpočinek nezbytný, aby se tělo mohlo regenerovat, a pokud chcete zůstat fit, musíte spát několik hodin, ne méně než sedm nebo ještě lépe osm hodin.

Odborníci to tvrdí a důvodů je mnoho, nejen že jít spát příliš pozdě mění přirozený rytmus spánku a bdění, který je základem psychofyzické pohody, ale také škodlivé účinky na mozek a metabolickou aktivitu. Takže abyste zůstali opravdu fit, musíte správně spát a můžete si také dopřát nějaké pochoutky u stolu, protože koneckonců můžete dodržovat velmi přísnou dietu, ale pokud budete málo spát, výsledky se možná nedostaví.

Co se děje s tělem je zcela jasné, málo spánku způsobuje uvolňování ghrelinu, což je hormon chuti k jídlu, zatímco místo toho snižuje produkci leptinu, což je hormon, který reguluje pocit sytosti, proto budete mít mnohem větší hlad. Stimuluje také produkci kortizolu, což je stresový hormon. Málo spánku tedy mění metabolismus cukrů, který je základem přibírání na váze a cukrovky.

Odborná rada jsou to tyto: jít spát před půlnocí, nejlépe kolem 23:00 a spát alespoň osm hodin. Pro usnadnění spánku můžete trochu pít relaxační bylinné čaje a vyhněte se vzrušujícím nápojům, jako je káva nebo cola. Nebo postupujte podle těchto recepty na spaní.

The post Nikdo neví, ale tloustnete po něm víc než po čokoládě: tento zlozvyk je třeba odstranit appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek