Tohle jídlo máte hotové během 15 minut. A to včetně ohřívání vody na noky. Takže stačí mít suroviny v lednici a superrychlý oběd nebo večeři máte na stole dřív než by řekl švec.
Ingredience
- 500 g kvalitních bramborových noků
- 1 kelímek ricotty
- 250 g baby špenátu
- 4 stroužky česneku
- 50 g piniových oříšků
- Hrst sušených rajčat v oleji
- 50 g grana padano
Příprava
Dáme vařit vodu na noky. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat a na něm zlehka opečeme plátky česneku. Do pánve přidáme špenát, ztlumíme plamen na minimum a necháme pomalu zavadnout.
Noky dáme do vroucí a osolené vody a vaříme podle návodu na obalu. Kvalitní čerstvé noky jsou hotové během minuty. Scedíme a přihodíme je do pánve.
Obsah pánve zlehka promícháme, abychom z noků neudělali kaši. Osolíme. Opatrně do nich vmícháme ricottu a piniové oříšky.
Noky servírujeme s nastrouhaným grana padano.
Autor: www.receptynakazdyden.cz