Nové upozornění ministerstva na čerstvé těstoviny: problematické značky a šarže

před 10 měsíce 61
Nové upozornění ministerstva na čerstvé těstoviny: problematické značky a šarže

Ministerstvo zdravotnictví stáhlo některé šarže čerstvých plněných těstovin: zde je, co to je a jak požádat o vrácení peněz.

Šarže výrobků, které byly předmětem oficiálního stažení ze strany ministerstva zdravotnictví, se týkají různých druhů plněných těstovin. Které byly staženy z trhu z důvodu přítomnosti rizika alergenu v balených výrobcích. Je zřejmé, že dotyčné alergeny nebyly na etiketě deklarovány.

Z ministerstva zdravotnictví dorazilo sdělení, že stažení produktu byla provedena v preventivním způsobem výrobcem. Což znamená, že to byla stejná společnost, která okamžitě přijala opatření ke stažení potravinářských výrobků, které byly na základě vnitřní kontroly ve výrobním závodě shledány jako rizikové pro alergické spotřebitele.

Stažení výrobku: Ministerstvo zdravotnictví stahuje tři druhy plněných těstovin

Podrobně varování před preventivním stažením ze strany výrobce oznámilo ministerstvo zdravotnictví a týká se série šarží čerstvých plněných těstovin. Důvodem preventivního stažení je upozornění na nesprávné označení. V přísadě mortadella je možná přítomnost stop alergenu pistácií.

Stažení se tedy týká několika šarží balení čerstvých plněných těstovin jako jsou casoncelli, masové čtverečky, masové quadrucci od Pastificio Fantasia, casoncelli značky Speal a masové ravioli se značkou Raviolificio dei Cas kvůli možné přítomnosti nedeklarovaných pistácií v mortadelle použité jako přísada.

Konkrétně produkty, které se nemají konzumovat, jsou následující:

  • Raviolificio Fantasia značky Casoncelli, prodává se v balení po 250 gramech, s čísly šarže 010108 a 010122. Minimální trvanlivost (Tmc) od 18. 7. 2023 do 8. 2. 2023.
  • Quadrucci s masem zn. (nebo bez) Raviolificio Fantasia, v baleních po 250 gramech s číslem šarže 010113 a Tmc od 23.07.2023 do 08.02.2023.
  • Masové čtverce značky (nebo bez) Raviolificio Fantasia, v balení po 250 gramech, s číslem šarže 010121 a Tmc od 23. 7. 2023 do 8. 2. 2023;
  • Casoncelli Speal, v 1 kg balení, s číslem šarže 010121 a Tmc 16/06/2023;
  • Ravioli s masem zn. (nebo bez) Raviolificio dei Cas, v balení po 250 gramech, s čísly šarže 010108, 010113 a 010127 a Tmc od 23.07.2023 do 8.2.2023.

Všechny produkty, které byly staženy a které jste si přečetli v předchozím seznamu, byly vyrobeny společností Raviolificio Fantasia Srl v továrně na via dell’Industria 8/10 v Brivio, v provincii Lecco (IT G8R7L CE identifikační značka).

Připomínáme, že přítomnost nedeklarovaných alergenů uvnitř plněných balíčků těstovin může být pro ty, kdo nemají problémy s alergií, zcela irelevantní, zatímco pro alergiky na některé látky může být i velmi nebezpečná.

Proto se preventivně doporučuje lidem alergickým na pistácie nebo sušené ovoce ve skořápce nekonzumovat produkty s uvedenými čísly šarže a minimální trvanlivostí. Očividně konzumace je bezpečná pro lidi, kteří netrpí alergiemi s pistáciemi nebo sušeným ovocem. Pro vrácení peněz jednoduše přejděte do obchodu, kde jste těstoviny zakoupili, a požádejte o jiný produkt nebo o vrácení peněz.

V poslední době byly oficiálními staženími ze strany ministerstva zdravotnictví postiženy i další produkty, ale v tom případě tomu tak bylo uzená masa a sýry kvůli riziku kontaminace listerií a salmonelou.

The post Nové upozornění ministerstva na čerstvé těstoviny: problematické značky a šarže appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek