Odšťavněný nebo smoothie, po kterém se netloustne? Rozhodně se této složce vyhněte

před 1 rok 86
Odšťavněný nebo smoothie, po kterém se netloustne? Rozhodně se této složce vyhněte

Podle velmi nedávné studie se zdá, že existuje přísada, které je třeba se vyhnout, abyste si mohli vychutnat výhody ovocného a zeleninového smoothie.

Volba smoothie se může ukázat jako praktický způsob, jak si vychutnat osvěžující a přitom výživný nápoj. Když už o tom mluvíme, existuje nová studie, která odhaluje, že přidání určité složky do našeho smoothie nebo smoothie může bránit vstřebávání několika antioxidantů v našem těle.

V tomto článku proto objevíme jak získat kvalitní smoothie, které uvolňuje vysoce antioxidační účinky a maximálně využít živiny obsažené v zeleninovém nápoji.

Studie Kalifornské univerzity v Davisu

Studie oKalifornská univerzita Davis ukázal, že existuje přísada, která se nedoporučuje zahrnout do smoothie. Podle studie se ve skutečnosti doporučuje dělat smoothie na bázi bobulí v kombinaci s jogurtem nebo naananas a vyhnout se banánům. Ptáme se sami sebe, jaký je důvod této volby. No, enzym polyfenoloxidáza (PPO)vede k jednomu snížení absorpce flavanolůvelmi zdravé pro činnost srdce, pokud jsou kombinovány s přísadami, které jsou na ně bohaté, jako jsou bobule nebo ananas.

Výzkum, publikovaný v časopise Jídlo a funkce Royal Society of Chemistry, testovali smoothies, aby vyhodnotili, jak hladiny polyfenoloxidázy, enzymu nacházejícího se v ovoci a zelenině, ovlivňují vstřebávání flavanolů přítomných v potravinách. Flavanoly jsou skupinou bioaktivních sloučenin, které prospívají zdraví srdce a mozku a přirozeně se vyskytují v jablkách, hruškách, borůvkách, ostružinách, hroznech a kakau, což jsou přísady běžně používané v ovocných nápojích a smoothies.

Vedení studie

Aby vědci pochopili, zda konzumace ovocných smoothies obsahujících PPO může také ovlivnit vstřebávání flavanolů, podali dva typy smoothies dvěma skupinám účastníků: jeden na bázi banánu, který má vysokou aktivitu PPO, a jeden na bázi bobulí, které má velmi nízkou aktivitu PPO.

Po požití koktejlu byli všichni účastníci požádáni, aby požili flavanolovou kapsli. Nakonec byly analyzovány vzorky krve a moči účastníků, aby se vyhodnotilo množství flavanolů přítomných v těle.

Tímto způsobem vědci pozorovali, že ti, kteří pili banánové smoothie, měli v těle O 84 % nižší hladiny flavanolů ve srovnání s druhou skupinou. „Byli jsme velmi překvapeni, když jsme viděli, jak rychle přidání jediného banánu snížilo hladinu flavanolů ve smoothie a hladinu flavanolů absorbovaných do těla,“ říká výzkumník Ottaviani, „to ukazuje, jak příprava jídla a kombinace mohou ovlivnit vstřebávání.“ potravinových sloučenin z potravin“.

Kolik flavanolů vzít

L‘United States Academy of Nutrition and Dietetics doporučeno konzumovat 400 až 600 miligramů flavanolů denně pro zdraví srdce a metabolismu. Aby toho dosáhli, vědci doporučují připravovat smoothies s použitím ovoce bohatého na flavanoly, jako jsou bobule, s dalšími přísadami, které mají také nízkou aktivitu PPO, jako je ananas, pomeranče, mango.

Pokud jde o banány, ty se ne vždy doporučují: jsou stále vynikajícím ovocem k jídlu nebo konzumaci ve smoothies, ale nedoporučuje se je kombinovat s potravinami bohatými na flavanoly, jako jsou bobule, hrozny a kakao.

The post Odšťavněný nebo smoothie, po kterém se netloustne? Rozhodně se této složce vyhněte appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek