Okurkový základ je klasika, kterou by měl umět zvládnout každý. 🥒 Není proto na škodu zopakovat si základní recept. Šéfkuchař Roman Paulus připravil dvě varianty okurkového salátu. Ten první je klasický, jak ho známe od našich babiček. 👵 Základem nálevu je voda, cukr, ocet, sůl a pepř. Ten druhý je inspirovaný řeckými tzatziki a připravuje se, kromě okurky, z česneku, kopru, pepře a zakysané smetany. Pokud budete chtít, můžete kopr nahradit mátou a mít tak svůj salát ještě o trochu víc osvěžující. ✨ Máte okurkový salát rádi? A jak přesně ho dělala vaše babička nebo maminka?
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/okurkovy-salat
Suroviny:
Klasický okurkový salát:
- 250 ml vody
- 100 g krupicového cukru
- 60 g octa
- sůl
- pepř
- 260 g okurky
Krémový okurkový salát se zakysanou smetanou:
- 260 g okurky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sekaného čerstvého kopru
- sůl
- pepř
- 100 g zakysané smetany