4 kg rajčat
1 mladou malou cuketu
150 ml olivového oleje
½ kg cibule
5 velkých stroužků česneku
2 lžíce sušeného oregana
1 lžíci sušené bazalky
hrst čerstvé nasekané bazalky
30-50 g cukru (podle kyselosti rajčat)
5 lžiček soli
čerstvě mletý pepř
kdo má rád ostřejší, může přidat feferonku
na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájená rajčata a cuketu i se slupkou (cuketu můžeme nahrubo nastrouhat). Přidáme ostatní suroviny a necháme asi 30 min vařit bez poklice, občas promícháme!
Omáčku naplníme do zavařovacích sklenic, okraje řádně otřeme, zavíčkujeme a 30 minut zavařujeme.
Pak je snadná příprava jídla:
Buď jen samotnou ohřejeme a servírujeme s těstovinami, nebo velkou sklenici vyklopíme na ½ kg orestovaného mletého masa (hovězí, vepřové nebo drůbeží) nebo jako rychlovka jen s nakrájenou šunkou či jinou uzeninou 😉
Andrea P.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Omáčka na těstoviny