Podivné mouky: nejneobvyklejší pro použití v kuchyni

před 10 měsíce 59
Podivné mouky: nejneobvyklejší pro použití v kuchyni

Kromě nyní slavných cvrččí mouka existuje mnoho dalších podivných mouk složených z neobvyklých ingrediencí, které nejsme zvyklí používat v kuchyni v tradičních přípravách, které jsou součástí italské gastronomie. Chcete nějaké příklady? Pak pokračujte ve čtení, najdete tam také spoustu informací, kde tyto podivné mouky můžete koupit.

5 podivných mouk, které je dobré znát a nakupovat online

Jsme zvyklí používat pšeničnou mouku, ale také rýži, kukuřici a další obiloviny jako je špalda, ječmen, žito a oves k výrobě chleba, pizzy a těstovin a dezertů všeho druhu.

Pak jsou tu recepty, které obsahují kaštanovou, cizrnovou a mandlovou mouku, ale jako přísady pro přípravu slaných i sladkých pokrmů existuje mnoho dalších druhů, například tyto podivné mouky, které najdete níže.

Mouka ze sibiřského červeného hlohu

Fotografie Shutterstock | Valeriya Zeleneva

Tam Mouka ze sibiřského červeného hlohu obecně se používá k obohacení bylinné čaje a nálevy, džemy, sladká i slaná jídla. Je bohatý na blahodárné vlastnosti, protože hloh je přírodní antioxidant, pomáhá srdci a krevnímu oběhu, uklidňuje stavy úzkosti, podporuje trávení a spánek.

Mouka ze zeleného banánu

Fotografie Shutterstock | Luis Echeverri Urrea

Tam mouka ze zeleného banánu Má pojivé působení a lze jej použít při přípravě bezlepkových pokrmů jako je např bezlepkové dezerty, bezlepková pizzaomáčky nebo těstoviny.

Bambusové vlákno

Fotografie Shutterstock | zcw

Chcete-li nahradit část mouky v přípravcích dezerty bez sacharidů nebo slaná jídla můžete použít mouka z bambusových vláken. Je ideální pro zlepšení čerstvosti pečených výrobků a dělá těsta méně lepkavými. Dává strukturu také omáčkám, mléčným výrobkům, ovocným šťávám, zmrzlině.

Karobová mouka

Fotografie Shutterstock | Anna Fedorová

Z dužiny rohovník dostaneme karobová mouka který se používá hlavně jako náhrada za kakao pro přípravu dezertů a krémů, jako je čokoládový pudink.

Sativa konopná mouka

Fotografie Shutterstock | Nová Afrika

Užitečné k smíchání s jinými moukami k výrobě chleba, pizzy a dalších těst, včetně sladkých, jako jsou muffiny a čerstvé domácí těstoviny, konopná mouka je to vynikající přísada pro použití ve vegetariánské a veganské stravě, protože skvěle doplňuje a vyvažuje jídelníček z proteinového hlediska.

Je také bohatý na esenciální aminokyseliny, nenasycené mastné kyseliny omega 3, omega 6. Má vysoký obsah vlákniny, vápníku a draslíku.

The post Podivné mouky: nejneobvyklejší pro použití v kuchyni appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek