Pokud máte ve spíži plechovku cizrny, máte štěstí: můžete připravit 5 různých receptů pro celou rodinu

před 10 měsíce 111
Pokud máte ve spíži plechovku cizrny, máte štěstí: můžete připravit 5 různých receptů pro celou rodinu

Jsou to nejchutnější luštěniny: s cizrnou připravíte 5 různých receptů pro celou rodinu, který si vyberete?

Luštěniny jsou jedním z nejdůležitějších potravinových zdrojů, které bychom nikdy neměli zapomínat začlenit do našeho jídelníčku. Bohaté na vlákninu, bílkoviny, sacharidy, přírodní cukry a vitamíny, které přispívají k našim potřebám, představují skvělého spojence pro naše zdraví.

Doma o ně není nikdy nouze a jak uprostřed zimního, tak i letního období z nich můžeme udělat protagonisty chutných a především velmi zdravých pokrmů. Hlavním hrdinou naší dnešní spíže je plechovka cizrny které můžeme použít k přípravě jednoho z těchto 5 chutných receptů a přinést je na stůl. Postačí jednoduchá chuť a každý se do ní zblázní. Podívejme se, jak je používáme.

5 chutných a velmi jednoduchých receptů, které si můžete připravit s cizrnou: vyberte si svůj oblíbený, nebo je vyzkoušejte všechny!

Cizrna je jednou z nejvšestrannějších luštěnin, které můžeme v kuchyni využít. Chutné a bohaté na bílkoviny, lze je použít při přípravě velmi odlišných receptů. V tomto ohledu se podívejme na stůl 5 různých receptů na konzumaci cizrny!

  1. Křupavá cizrna: ideální ke konzumaci jako svačina nebo dokonce k obohacení našich mega letních salátů. Křupavá cizrna je opravdu vynikající. Jednoduše je připravíme omyjte cizrnu ve sklenici a okořeňte ji se solí, pepřem, paprikou, rozmarýnem, česnekem a kukuřičným škrobem. Dresink smícháme s cizrnou a rozdělíme na pekáč. Přidejte kapku oleje a rovnou do trouby opékejte. Po asi 10 minutách budou připraveny k pochutnání!
  2. Cizrnový hummus: jedna z alternativ konzumace cizrny pochází z blízkovýchodní kuchyně. Cizrnový hummus si můžete připravit doma v několika krocích! Omytou cizrnu dejte do mixéru a sceďte spolu se dvěma lžícemi tahini (sezamová omáčka), česnekem, solí, pepřem, citronovou šťávou a vodou. Rozmixujeme na hustý krém, který přendáme do nádoby a dochutíme paprikou, olejem, pepřem a kořením dle chuti. Výborná bude namazaná na chleba, ideální jako aperitiv!
  3. Cizrnové karbanátky: v tomto případě připravujeme druhý chod, který je chutný a odlišný od obvyklého. Cizrnové karbanátky jsou vegetariánskou alternativou klasických masových kuliček a jsou připraveny velmi jednoduše. Připravíme je tak, že do mixéru dáme 150g cizrny s petrželkou, 1 vejce, sůl a pepř, sezamovou omáčku, česnek, parmazán. Všechny ingredience smícháme a hněteme, abychom získali naše karbanátky, které nejprve opečeme v rozšlehaném vejci a poté ve strouhance. Můžeme je vařit na pánvi s kapkou oleje, v troubě či dokonce ve fritéze.
  4. Cizrna s rajčaty: zdravý a chutný druhý chod, který můžeme přinést na stůl i jako hlavní chod k obědu. Tam nechte cherry rajčata vařit na pánvi s kapkou oleje, solí a pepřem. Poté přidejte cizrnu a dochuťte kořením podle chuti. Jakmile budete připraveni, nechte ji vychladnout a přineste na stůl podávanou s plátky křupavého chleba.
  5. Čokoládová cizrnová pěna: v tomto případě budeme potřebovat tzv. aquafabu neboli tekutinu, ve které je zavařená cizrna obsažena. Přecedíme a ušleháme jako z bílků ak nim přidáme 120 g hořké čokolády, kterou jsme rozpustili ve vaně. Osladíme přidáním medu nebo agávového sirupu, a mousse dáme do lednice a podáváme s ostružinami a malinami. A tady je dezert hotový!

The post Pokud máte ve spíži plechovku cizrny, máte štěstí: můžete připravit 5 různých receptů pro celou rodinu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek