Pomalu pečené hovězí maso s mrkví a bramborami recept

5 měsíce starý 33
Pomalu pečené hovězí maso s mrkví a bramborami recept

Pomalu pečené hovězí maso s mrkví a bramborami recept

Recept na hovězí maso marinované v marinádě a pečené pomalu společně s mrkví a bramborami v jednom pekáčku. Výsledek vás mile překvapí. Jídlo nenáročné na přípravu a chutná báječně.

Video pečené hovězí maso s mrkví a bramborami


Suroviny:

  • 700 g hovězí zadní na 4 cm kousky

  • 300 ml vody

  • 6 brambor

  • 2 mrkve

  • olej

  • sůl

  • pepř

  • sušený tymián

  • MARINÁDA:
  • 1 lžička soli

  • 1 lžička plnotučné hořčice

  • 2 lžíce medu

  • 1 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce sójové omáčky

  • 4 lžíce sladké chilli omáčky

  • 2 prolisované stroužky česneku

Tipy:

Maso musíme vždycky během pečení kontrolovat aby se nevyvařila voda a nepřipálilo se.

Pokud se zdá někomu hovězí maso hodně tuhé, tak může použít vepřové, například plec nebo kýtu.

Na pečení se nejvíce hodí brambory varného typu A. Drží pěkně pohromadě a nerozpadnou se.

Přehrát recept jako video:
video

2022-08-20

Vaříme s mozkem Vaříme s mozkem - Hlavní jídla Zdroj