Pomazánka z pečené papriky

5 roky starý 44
Pomazánka z pečené papriky

Pomazánka z pečené papriky


Vytisknout recept

Pomazánka z pečené papriky

Výborně se hodí na tousty, topinky nebo jen tak na chléb s máslem či s dobrou domácí paštikou

Pokyny

  1. Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.

  2. Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.

  3. Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.

Vaříme doma Vaříme doma - Zavařování a kompoty Zdroj