Přestaňte vyhazovat kůru z melounu, zde jsou 3 způsoby, jak ji rychle znovu použít

před 1 rok 42
Přestaňte vyhazovat kůru z melounu, zde jsou 3 způsoby, jak ji rychle znovu použít

Slupku melounu nikdy nevyhazujte: nikdo neví, ale ve skutečnosti je opravdu drahocenná, použijte ji takto a uvidíte, co z ní vznikne.

Kuchyně je jedním z těch míst, kde bohužel většinou vzniká obrovské množství odpadu. Navzdory velmi specifickému období a raketově rostoucím cenám máme stále tendenci příliš snadno vyhazovat to, co se dá v kuchyni ještě použít. Aniž bych to věděl, mnoho z těchto odpadů může mít druhý život.

Existuje tolik případů, které lze vzít v úvahu, ale dnes se chceme zaměřit na typicky letní ovoce: navodní meloun. Díky své svěžesti a sladké chuti je meloun jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce v tomto období. Co nás však zajímá, je pochopit co dělat s tou slupkou které máme vždy po snědení šťavnatého plátku. Obvykle je okamžitě vyhozen do odpadkového koše, ale ve skutečnosti je ideální pro opětovné použití jinými způsoby.

Slupku z melounu nikdy nevyhazujte: hodiny v kuchyni stojí za to a teď pochopíte proč

Přesně jako ty třešně mají každý jednotlivý šrot znovu použitelný, včetně kamenů a stopek, absolutně nic z melounu by se nemělo vyhazovat. Určitě si teď říkáte, co s peelingem a jak by se kdy dal použít, ale věnujte nám ještě pár minut a my vám vše vysvětlíme.

I když se může zdát tvrdá a bez chuti, slupka melounu se velmi dobře hodí k některým skutečně chutným receptům. První je například ideální pro ochlazení v nejparnějších odpoledních. Pojďme společně zjistit, jak připravit lahodný smoothie s melounovou slupkou:

  1. Po umytí a nakrájení melounu na malé kousky, dejte do mixéru;
  2. Přidejte trochu melounové dužiny a začněte mixovat;
  3. Jakmile získáte hladkou směspřidejte také šťávu z filtrovaného citronu a pár lžiček cukru;
  4. Vaše smoothie je připraveno užívat si.

Pokud si však chcete připravit něco, co vám vydrží i v chladnějších měsících, pak můžete vyzkoušet melounový džem:

  1. V hrnci dejte 500 g dobře umyté kůry a nakrájíme na malé kousky;
  2. Přidejte 1 nakrájené jablkoThe šťáva a kůra z 1 citronu;
  3. Také přidejte 150 g cukru A vodopád dokud není pokryto;
  4. Nakonec vložte také a špetka vanilky;
  5. Zapalte plamen a necháme hodinu vařit;
  6. Občas promíchejte a zkontrolujte, zda se nepřichytává ke dnu;
  7. Jakmile bude připraven vše smíchat, džem dejte do sterilizovaných sklenic a zavřít čepicí;
  8. V tuto chvíli je vložte do pánve plné vody a vaříme je 20 minut.

S těmito dvěma originálními nápady, ale plnými chuti, už slupky z melounu nikdy nevyhodíte.

The post Přestaňte vyhazovat kůru z melounu, zde jsou 3 způsoby, jak ji rychle znovu použít appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek