Příznaky alergie mohou být zmírněny některými potravinami

před 11 měsíce 31
Příznaky alergie mohou být zmírněny některými potravinami

Probiotické doplňky, tvrdí jedna studie, pomáhají kontrolovat příznaky alergie, jako je kýchání, ucpaný nos

Alergie na pyl, která v tomto příznivém roce způsobuje nepříjemné pocity, jako je kýchání, svědění, slzení, by se dala zmírnit některými potravinami. Léky a některé pomůcky mohou příznaky ovlivnit a stále více se objevuje náznaky, že některé potraviny mohou také hrát důležitou roli, pokud jde o kontrolu alergických reakcí..

kysané zelí

Kysané zelí je kvašená zelenina, která obsahuje probiotika, prospěšná pro trávicí systém a posilující imunitu. Zelenina je bohatá na vitamíny, minerály, vlákninu a fytonutrienty, ale po fermentaci se stává zdrojem probiotik. Jedná se o bakterie žijící ve střevech, jejichž úlohou je nejen regulovat dobré trávení, ale také pracovat na budování imunity. Některé výzkumy naznačují silnou vazbu mezi zdravým trávicím systémem a silnou imunitou, která je nezbytná pro kontrolu příznaků alergie.

Jedna studie tvrdí, že denní probiotické doplňky pomáhají kontrolovat příznaky alergie, jako je kýchání, ucpaný nos. Přehled 20 studií zjistil, že lidé, kteří trpí sezónními alergiemi nebo sennou rýmou, mohou mít mírný prospěch z užívání probiotických doplňků. Zatím není oficiálně potvrzeno, že probiotika mohou být prospěšná, ale podle odborníků je kvašená zelenina vždy dobrou volbou.

Losos

Losos je tučná ryba bohatá na omega-3 mastné kyseliny, důležité protizánětlivé tuky, které mohou pomoci kontrolovat zánět a posilovat imunitní systém. Doporučuje se vyhnout se lososovi chovanému na farmě, protože může obsahovat škodlivé kovy a má nižší množství omega-3 mastných kyselin..

Pomeranče

Bioflavonoidy v pomerančích mohou snížit zánět způsobený alergiemi a dalšími faktory životního prostředí. Toto ovoce je bohaté na vitamín C, který může zastavit působení histaminu, sloučeniny, která hraje klíčovou roli při vyvolávání příznaků alergie. Histamin způsobuje slzení očí, škrábání v krku, rýmu a kýchání. Kombinace bioflavonoidů a vitamínu C v pomerančích dělá z pomerančů dobrou volbu ovoce pro všechny lidi, kteří trpí sezónními alergiemi..

jablka

Jedno jablko denně by mohlo být dobrou prevencí, pokud jde o sezónní alergie. Toto ovoce je bohaté na kvercetin, bioflavonoidy a antioxidanty. Kromě jablek se kvercetin nachází také v čaji, bobulích a cibuli. Quercetin působí jako přírodní antihistaminikum, takže může zmírnit mírné příznaky sezónní alergie, jako je rýma, kýchání a svědění očí.. Ačkoli je kvercetin přírodní antihistaminikum, studie ukazují smíšené výsledky, pokud jde o zmírnění příznaků alergie. Před použitím jakýchkoli doplňků se poraďte se svým lékařem, zvláště pokud jste alergičtí na léky nebo trpíte stavem, který může narušovat účinnost doplňku. Zdravá a bezpečná dávka kvercetinu je jedno jablko denně.

Ananas

Ananas je ovoce, které obsahuje protizánětlivý enzym bromelain, složku často používanou jako alternativní terapie pro různé zdravotní stavy, včetně úlevy od sezónních alergií. Toto tropické ovoce je také bohaté na vitamín C, který reguluje hladinu histaminu. Bromelain v těle štěpí bílkoviny, které se podílejí na zánětech a tím působí na redukci otoků např. nosních cest a zároveň usnadňuje dýchání.

kajenský pepř

Pálivá paprika je přírodní dekongestant, který dokáže zmírnit příznaky ucpaného nosu. Pokud trpíte sezónními alergiemi, můžete do polévky, vývaru a pečiva přidat trochu feferonky.

Kurkuma

Kurkumin je aktivní složkou kurkumy, která působí na uvolňování histaminu, který způsobuje alergické reakce. Nejvíce se toto koření používá v indické a thajské kuchyni. Kurkumin zatím prokázal dobrou účinnost, pokud jde o studie na myších, zatímco výzkum na lidské populaci je stále omezený.

Voda

Lidé trpící příznaky alergie by měli vypít alespoň 8 sklenic vody, aby se snáze odstranily sekrety z těla. Antihistaminika, která se používají k léčbě příznaků alergie, mohou vysušovat ústa a nosní dutiny a doporučuje se vyhýbat se alkoholu, protože je to diuretikum. Kouření může dráždit dýchací cesty a zabránit drobným chloupkům v nose v boji proti alergiím. Alergici by také měli v místnosti, ve které pobývají, používat vzduchový filtr a denně se sprchovat, aby se z těla odstranily zbytky pylů.. Je také nutné pravidelně měnit oblečení a lůžkoviny.

The post Příznaky alergie mohou být zmírněny některými potravinami appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek