Pudinku, zdá se to snadné: zde je to, co se stane, když změníte jen jednu ingredienci, definitivní bod obratu

před 10 měsíce 161
Pudinku, zdá se to snadné: zde je to, co se stane, když změníte jen jednu ingredienci, definitivní bod obratu

Pudinkový krém je základem mnoha receptů na sladké italské pečivo, ale víte, jak se mění na základě surovin, které používáte?

Snadno se řekne pudink! Abych řekl pravdu, ještě rychlejší je sníst si po lžičkách pěkný kelímek domácí smetany. Mimochodem, přestože se jedná o poměrně jednoduchý recept, stále existují lidé, kteří se setkávají s problémy a nikdy nejsou spokojeni s konečným výsledkem. Stává se to i vám? Víte, že vše může záviset ne na vaší schopnosti smíchat ingredience, ale na ingrediencích samotných?

No ano, pudink, stejně jako jiné dezerty nebo sladkosti (ale obecně by se diskuse mohla rozšířit na jakýkoli recept), je výsledkem chemických reakcí a pokud nevíte, z čeho jsou prvky, které budete kombinovat, vyrobeny, můžete se dočkat nepříjemných překvapení. Pokusme se porozumět trochu více, když si povíme nejprve o tom, jak vyrobit tradiční pudink a co se stane, když změníte jen jednu ingredienci.

Pudinek, aby byl dobrý, musíte použít správné ingredience

Přemýšleli jste někdy o rozdíl mezi pudinkem vyrobeným z mouky a pudinkem připraveným s kukuřičným škrobem nebo rýžovým škrobem? Toto je nejdůležitější přísada pro pudink, protože v podstatě použitý prášek, bohatý na škrob, je látka, která gelovatí, to znamená, že směs je hustá a krémová. Škrob tedy dodává krému konzistenci.

Pudinkový krém: co se stane, když změníte přísady (Buttalapasta.it)

Není těžké pochopit, jak díky kvalitě škrobu bude krém více či méně lehký, jemný, hutný nebo sametový. Samozřejmě bude mít vliv i doba vaření smetany, stejně jako druh použitého mléka (zda plnotučné nebo odtučněné) nebo zda použijete pouze žloutky nebo celé vejce. V každém případě bude škrob tou pravou a základní složkou, která při stejném provedení receptury dokáže odlišit smetanu připravenou z mouky a smetanu vyrobenou z kukuřičného škrobu.

Například, pokud budete postupovat podle receptu jemný a sametový pudink, sladká na chuť a ne těžká, zjistíte, že tyto vlastnosti jsou dány použitím kukuřičného škrobu nebo rýžového škrobu. Ve skutečnosti má mouka tendenci způsobit, že smetana není v ústech příliš lesklá a moučná, také kvůli přítomnosti lepku.

Opačně, s kukuřičným škrobem je krém velmi hladký a lesklý, nicméně trochu příliš želatinová konzistence by vás mohla při ochutnání přimět, abyste si mysleli, že jde spíše o pudink než o skutečný krém. Nakonec si s rýžovým škrobem vychutnáte hladký, sametový krém ideální konzistence, který se v ústech rozplývá bez „moučných“ zbytků.

The post Pudinku, zdá se to snadné: zde je to, co se stane, když změníte jen jednu ingredienci, definitivní bod obratu appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek