Recept Aleksandry Samoilov „Pasta Carbonara“.

před 11 měsíce 49
Recept Aleksandry Samoilov „Pasta Carbonara“.

Recept na těstoviny Carbonara hráče plážového volejbalu Aleksandrs Samoilovs.

Doma je kuchařem grilu Alexander, ale vše ostatní připravuje jeho manželka, která to podle sportovce zvládá fantasticky. Jeho oblíbeným jídlem jsou kuřecí kebaby se sladkými bramborami, cuketou a kukuřicí, ale během olympiády nebo velkých turnajů jsou Alexanderova oblíbená jídla k snídani müsli s řeckým jogurtem, k obědu lasagne a k večeři středně propečený steak s chřestem.

Existuje však další jídlo, které je pro Alexandra Samoilova zvláštní. to je Těstoviny Carbonara, která se do jídelního repertoáru dostala pod vlivem italského trenéra Alexandra: jednak proto, že je rychlá a snadná na přípravu, a také pro svou nutriční hodnotu – obsahuje hodně bílkovin, které napomáhají regeneraci svalů po těžké fyzické námaze. Ale hlavně – legendární beachvolejbalové duo Samoilovs/Šmēdins ho po tréninku společně připravovalo nesčetněkrát, a tak se k tomuto jídlu váže mnoho vzpomínek.

Aleksandrs Samoilovs říká: „Toto jídlo jsme obvykle připravovali společně – vrátili jsme se z tréninku nebo ze hry, a pak začala dělba práce: jeden na těstoviny položí vařící vodu a nakrájí suroviny, druhý se osprchuje. Poté se štafeta vymění – zatímco ten, kdo připravoval ingredience, se osprchuje, druhý, který se již umyl, dovařuje.“

Reklamní fotografie

Těstoviny Carbonara

Počet osob: 3

Ingredience:

  • 400 g celozrnných těstovin;
  • 1/3 lžičky. sůl;
  • 200 g slaniny;
  • 3 stroužky česneku;
  • 3 vejce;
  • 1/4 lžičky sůl;
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra;
  • 1 polévková lžíce. nasekaný tymián;
  • 1/4 lžičky mletý pepř.

Příprava:

  1. Vařte vodu se solí, vložte do ní těstoviny a vařte, dokud nebudete připraveni.
  2. Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte slaninu, stroužky česneku a tymián. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme slaninu dokřupava.
  3. Vyšleháme žloutky, osolíme, opepříme a také třetinu strouhaného tvrdého sýra. Když je pasta hotová, vodu slijte, ale trochu vody z pasty nalijte do misky. Pomalu se přidává ke žloutkům a šlehá do konzistence tekutého krému.
  4. Do těsta přidejte křupavou slaninu a žloutky, promíchejte a ihned podávejte posypané strouhaným tvrdým sýrem a čerstvým tymiánem.

Přidat komentář →

The post Recept Aleksandry Samoilov „Pasta Carbonara“. appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek