Doma je kuchařem grilu Alexander, ale vše ostatní připravuje jeho manželka, která to podle sportovce zvládá fantasticky. Jeho oblíbeným jídlem jsou kuřecí kebaby se sladkými bramborami, cuketou a kukuřicí, ale během olympiády nebo velkých turnajů jsou Alexanderova oblíbená jídla k snídani müsli s řeckým jogurtem, k obědu lasagne a k večeři středně propečený steak s chřestem.
Existuje však další jídlo, které je pro Alexandra Samoilova zvláštní. to je Těstoviny Carbonara, která se do jídelního repertoáru dostala pod vlivem italského trenéra Alexandra: jednak proto, že je rychlá a snadná na přípravu, a také pro svou nutriční hodnotu – obsahuje hodně bílkovin, které napomáhají regeneraci svalů po těžké fyzické námaze. Ale hlavně – legendární beachvolejbalové duo Samoilovs/Šmēdins ho po tréninku společně připravovalo nesčetněkrát, a tak se k tomuto jídlu váže mnoho vzpomínek.
Aleksandrs Samoilovs říká: „Toto jídlo jsme obvykle připravovali společně – vrátili jsme se z tréninku nebo ze hry, a pak začala dělba práce: jeden na těstoviny položí vařící vodu a nakrájí suroviny, druhý se osprchuje. Poté se štafeta vymění – zatímco ten, kdo připravoval ingredience, se osprchuje, druhý, který se již umyl, dovařuje.“
Těstoviny Carbonara
Počet osob: 3
Ingredience:
- 400 g celozrnných těstovin;
- 1/3 lžičky. sůl;
- 200 g slaniny;
- 3 stroužky česneku;
- 3 vejce;
- 1/4 lžičky sůl;
- 100 g strouhaného tvrdého sýra;
- 1 polévková lžíce. nasekaný tymián;
- 1/4 lžičky mletý pepř.
Příprava:
- Vařte vodu se solí, vložte do ní těstoviny a vařte, dokud nebudete připraveni.
- Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte slaninu, stroužky česneku a tymián. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme slaninu dokřupava.
- Vyšleháme žloutky, osolíme, opepříme a také třetinu strouhaného tvrdého sýra. Když je pasta hotová, vodu slijte, ale trochu vody z pasty nalijte do misky. Pomalu se přidává ke žloutkům a šlehá do konzistence tekutého krému.
- Do těsta přidejte křupavou slaninu a žloutky, promíchejte a ihned podávejte posypané strouhaným tvrdým sýrem a čerstvým tymiánem.
Přidat komentář →
The post Recept Aleksandry Samoilov „Pasta Carbonara“. appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.