Recept šéfkuchaře Mar Janssona: kuřecí masové kuličky s bramborovou kaší a omáčkou chimichurri

před 1 rok 76
Recept šéfkuchaře Mar Janssona: kuřecí masové kuličky s bramborovou kaší a omáčkou chimichurri

Šéfkuchař Māris Jansons navštívil Aiju Auškāpu, manažerku skupiny „Prāta vētra“ a mentorku show „X Factor“. „Opět jsou tu výzvy – děti, které něco sní, něco nesní. S dětmi je to tak. Mým úkolem je udeřit do této střední cesty,“ přiznal šéfkuchař a dodal: „Nikdy jsem v této show nedělal kuřecí masové kuličky. Mohli byste udělat skvělou bramborovou kaši pro děti a omáčku chimichurri pro dospělé.“

Ingredience

Pro čtyři osoby

Na masové kuličky

  • 400 g mletého kuřecího masa;
  • 400 g mletého krůtího masa;
  • 2 vejce;
  • 100 g strouhanky;
  • 40 g bramborového škrobu;
  • trochu vody;
  • sůl, pepř, cukr.

Na bramborovou kaši

  • 0,6 kg brambor;
  • 100 g másla;
  • 150 ml mléka;
  • sůl podle chuti.

Chimichurri – bylinková omáčka

  • 1 hrst koriandru;
  • 2 hrsti petrželky;
  • 2 stroužky česneku;
  • ½ cibule;
  • jarní cibulky;
  • 100 g olivového oleje;
  • 5 g chilli;
  • sůl pepř.

Příprava

  • Bramborová kaše – Brambory oloupejte. Vařit připravené a suché. Razítkované paličkou. Mléko zahřejte spolu s máslem. Přidejte do bramborové kaše. Přidejte sůl a dobře promíchejte.
  • Karbanátky – Mleté maso vychlazené na pokojovou teplotu smícháme s ostatními ingrediencemi, přidáme vodu, aby vznikla homogenní konzistence. Hmota je mírně odpočinutá. Vytvořte karbanátky a opečte je na pánvi.
  • Chimichurri – najemno nasekáme petržel, koriandr, cibuli. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku, osolte a dobře promíchejte s olejem. Nechte trochu vyluhovat.

Dobrou chuť!

Kuchařský pořad „Čekal jsi šéfkuchaře?“ sledujte od pondělí do čtvrtka v 18.10 na kanálu TV3, poté na portálu tv3.lv, zdarma na play.tv3.lv a na příští generaci televize Go3.

The post Recept šéfkuchaře Mar Janssona: kuřecí masové kuličky s bramborovou kaší a omáčkou chimichurri appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek