Šéfkuchař Māris Jansons navštívil Aiju Auškāpu, manažerku skupiny „Prāta vētra“ a mentorku show „X Factor“. „Opět jsou tu výzvy – děti, které něco sní, něco nesní. S dětmi je to tak. Mým úkolem je udeřit do této střední cesty,“ přiznal šéfkuchař a dodal: „Nikdy jsem v této show nedělal kuřecí masové kuličky. Mohli byste udělat skvělou bramborovou kaši pro děti a omáčku chimichurri pro dospělé.“
Ingredience
Pro čtyři osoby
Na masové kuličky
- 400 g mletého kuřecího masa;
- 400 g mletého krůtího masa;
- 2 vejce;
- 100 g strouhanky;
- 40 g bramborového škrobu;
- trochu vody;
- sůl, pepř, cukr.
Na bramborovou kaši
- 0,6 kg brambor;
- 100 g másla;
- 150 ml mléka;
- sůl podle chuti.
Chimichurri – bylinková omáčka
- 1 hrst koriandru;
- 2 hrsti petrželky;
- 2 stroužky česneku;
- ½ cibule;
- jarní cibulky;
- 100 g olivového oleje;
- 5 g chilli;
- sůl pepř.
Příprava
- Bramborová kaše – Brambory oloupejte. Vařit připravené a suché. Razítkované paličkou. Mléko zahřejte spolu s máslem. Přidejte do bramborové kaše. Přidejte sůl a dobře promíchejte.
- Karbanátky – Mleté maso vychlazené na pokojovou teplotu smícháme s ostatními ingrediencemi, přidáme vodu, aby vznikla homogenní konzistence. Hmota je mírně odpočinutá. Vytvořte karbanátky a opečte je na pánvi.
- Chimichurri – najemno nasekáme petržel, koriandr, cibuli. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Přidejte najemno nakrájenou chilli papričku, osolte a dobře promíchejte s olejem. Nechte trochu vyluhovat.
Dobrou chuť!
Kuchařský pořad „Čekal jsi šéfkuchaře?“ sledujte od pondělí do čtvrtka v 18.10 na kanálu TV3, poté na portálu tv3.lv, zdarma na play.tv3.lv a na příští generaci televize Go3.
The post Recept šéfkuchaře Mar Janssona: kuřecí masové kuličky s bramborovou kaší a omáčkou chimichurri appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.