„Určitě nejsem největší kuchař v rodině, ale moje máma šla příkladem a naučila mě lásce k vaření. Miluju ten proces, hlavně výrobu dortů a pamlsků. Můj přítel je větší kuchař než já. Ale já nejraději domácí jídla. , Omišská jídla – brambory s omáčkou a salátem,“ přiznává Patriša.
Většinou vaří více dní v kuse, aby to nemusela řešit každý den. „Celý týden se nedostanu k nákupu jídla. Do obchodu chodím každé dva dny, protože nedokážu odhadnout, co budu chtít jíst k večeři nebo obědu za pět dní,“ říká zpěvačka.
I když ráda vaří, dny, kdy si musí vystačit jen se snídaní a večeří, nejsou neobvyklé – Patricia má poměrně intenzivní pracovní režim a mnoho povinností. Zatímco jiní se snaží počet jídel snižovat, ona se ho naopak snaží zvyšovat a jíst třikrát denně, ale přiznává, že ne vždy se to daří. Čím rušnější den, tím méně chcete jíst, takže stačí i malá porce. V poslední době jsou Patriciiným oblíbeným jídlem polévky a kuřecí vývar, ale když musí vařit pro své přátele – hudebníky Helviji Finkise a Valterse Puce, zpěvačka zvolí lahodný a lákavý recept – zlaté bramborové placky se slaninou.
Bramborové placky se slaninou
Počet osob: 3
Ingredience:
- 3 velké brambory;
- 2-3 špetky soli;
- špetka pepře;
- 1/2 cibule;
- 1 vejce;
- 50 g strouhaného tvrdého sýra;
- slunečnicový olej na smažení;
- 100 g smetany;
- 100 g slaniny;
- 50 g okurky;
- zelení na ozdobu.
Příprava:
Brambory nastrouháme, smícháme sůl, pepř, vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, cibuli, promícháme a smažíme na rozehřátém oleji do zlatova. Osušte ubrouskem, dejte na svačinový talíř, na každou placku dejte lžičku zakysané smetany, kousek opečené slaniny, ozdobte najemno nakrájenou okurkou a zelí. Tuto svačinu je nejlepší podávat teplou.
Přidat komentář →
The post Recept zpěvačky Patricie na bramboráky appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.