Udělejme si malý virtuální výlet do italských regionů s typické a tradiční recepty postní doby období před Velikonocemi. V postní době, tedy v předchozích čtyřiceti dnech velikonoční Katolík, jíme tenký to znamená, že se na stůl přinášejí pokrmy bez masa. I dezerty jsou jednodušší, s málo přísadami a lehčí. A zde jsou libové recepty, které můžete v postní době přinést na stůl a které se hodí pro tyto dny přísnosti u stolu.
Je třeba připomenout, že kromě postní doby, zejména ve dnech Popeleční středy a Velkého pátku, rychle a jakýkoli druh masa musí být zakázán v každém menu. Nyní se ale pojďme podívat, jak připravit typické libové recepty vhodné pro postní dny.
The tradiční sladké recepty na postní dobu jsou různé a všechny se vyznačují tím, že se připravují z několika jednoduchých ingrediencí bez použití másla a mléka. Mezi nimi si pamatujeme právě postní období a Maritozzi.
Postní manželé
THE Postní manželé jsou to libové dezerty pro postní období typické pro kuchyni Lazia. Jsou tak nějak sladké rohlíky obohacené o piniové oříšky a rozinky, ochucené pomerančovou kůrou.
postní
THE postní jsou bohové malé sladkosti na základě mandlovou pastou připravte se v Janově a obecně v Ligurii přesně v době půstu. Ve skutečnosti je toto pečivo bez másla a vaječných žloutků, dokonale kompatibilní s nízkotučnou dietou plánovanou na toto období roku.
Olejový koláč
Lahodný dezert, ale vhodný pro postní období je la olejový koláč, vyznačující se jednoduchou přípravou s málo přísadami. Tento domácí bezvaječný koláč je speciální a voňavý díky pomerančové kůře a šťávě použité v těstě.
Cizrnová tortelli
THE tortelli z cizrny jsou to sladkosti vyrobené s měkkou náplní z cizrna A sušené kaštanyprovoněný skořice a obohacené o kandované ovoce. Jsou sice smažené, ale Artusi je ve svých kuchařských příručkách uvádí i pro období půstu.
ovocný salát
Jeden z nízkotučný dezert si můžete vychutnat na konci jídla ovocný salát čerstvé, pochoutka, která se hodí k libové stravě postní doby. A pokud chcete neobvyklý recept, vyzkoušejte ho také vařený ovocný salátvyrobené z meruněk a sušených švestek.
A tady jsou libové recepty na půst typické regionální. Všechny mají společný fakt bytí pokrmy bez masa. Jedná se o jednoduchý první a druhý chod na bázi polenty, těstovin z vody a mouky, zeleniny a ryb, jako je treska.
Treska Vicentina
The treska Vicentina (což je stockfish) je symbolické jídlo severovýchodu a často se podává jako součást štíhlých menu během půstu.
Sépie v Zimino
The Sépie v Zimino jsou typickým ligurským pokrmem, ve kterém se sépie vaří spolu s mangoldem a sušenými houbami. Výsledkem je velmi chutná polévka, ale ideální k vychutnání v období půstu.
Postní špagety s vlašskými ořechy
Tento Těstoviny postní je to tradiční recept, který není vůbec smutný, ve skutečnosti je velmi chutný a velmi jednoduchý na přípravu. K obohacení tohoto snadného prvního chodu vůněmi je ve skutečnosti mnoho koření, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček.
Polenta s černým zelím
Zde je další jednoduchý, ale velmi chutný pokrm pro vaše postní recepty polenta s černým zelím. Je to druh polévky, ve které se vaří kukuřičná mouka spolu s listy černé zelí a jakmile se stane polentou, podává se s kapkou olivového oleje.
Těstoviny s ančovičkami (nebo ančovičkami)
Během libového období půstu lze na stůl přinést mnoho druhů těstovin s rybami, jednoduché a snadno vyrobitelné recepty jako např. těstoviny s ančovičkami nebo ančovičkami obohacené o cibuli a opečenou strouhanku. Je to velmi chutné a chutné jídlo, hotové za pár minut.
The post Recepty postní: zákusky a bezmasá jídla appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.