Recepty v kině: nejlepší jídla z filmů

před 10 měsíce 71
Recepty v kině: nejlepší jídla z filmů

Pokud jste vášniví kino a vaření a chcete oslavit to nejlepší Oscarová noczde jsou nejlepší recepty z filmové pokrmy známý tím, že snadno vaříte podle našich návrhů. Vybrali jsme je pro vás recepty, které se objevily ve filmech, které se zapsaly do historie kinematografie, italské filmy i zahraniční filmy. Stačí je všechny objevit!

Recepty nejslavnějších jídel v historii kinematografie

Někdy se jídlo ve filmech stává jedním z protagonistů příběhu vyprávěného ve filmu. Abychom se tedy pobavili u příležitosti oscarového večera, vybrali jsme některá z nejznámějších jídel v historii italské a mezinárodní kinematografie.

Slavné filmy a recepty: když se pokrmy stanou protagonisty filmu

Kdo by si nepamatoval scénu z filmu „Američan v Římě“, kdy Alberto Sordi čelí talíři makarony mluvil přímo k nám: „Maccarone, vyprovokoval jsi mě a já tě teď zničím, maccarone! Miluji tě? No, jak mohla postava (Nando Moriconi) odolat extra velkému talíři těstoviny all’amatriciana nenávidíš gricia?

A jak nezmínit nezapomenutelné Toto v „Chudoba a šlechta“ s velkým talířem špagety s rajčatovou omáčkou umístěna do středu stolu, ze kterého se celá rodina obsluhuje tím, že si těstoviny bere přímo rukama, bez velkého rozruchu?

Ve filmu o Ettore Scola„Ošklivé, špinavé a špatné“ je místo toho krásné a bohaté těstoviny alla Norma pokrm, který příbuzní nabízejí Giacinto Mazzarella (Nino Manfredi) a kterým se ho snaží zabít a otrávit ho.

Ale i v zahraničních filmech je mnoho receptů na slavná jídla, která stojí za připomenutí. Pokračujme tedy v naší cestě do světa kina viděného z kuchyně, abychom vytvořili nabídku filmových receptů.

Recepty na předkrmy z nejslavnějších filmů v historii kinematografie

Začněme oběd v kině ve dvou předkrmy velmi slavné, které se snadno spojují s filmy, ve kterých se jedí nebo vaří. Jedním je i Smažená zelená rajčata stejnojmenného filmu, hlavní jídlo a tradiční recept restaurace na železniční trati, který je společným prvkem celého filmu.

Druhý je nezapomenutelný a fantastický krevetový koktejl za doprovodu šampaňského ve filmu „The Blues Brothers“. John Belushi A Dan Aykroyddva ikoničtí muži v černých a tmavých slunečních brýlích, kteří se stali legendou.

První z filmů

Před prvními chody si povíme něco o koření a nemůžeme se nezmínit ragú že Clemenza učí mladého Michaela Corleoneho, kterého hraje Al Pacinoani Kmotr Z Francis Ford Coppola. Ve skutečnosti je to víc než ragú omáčka s masovými kuličkami a klobásy (připomeňte mu špagety s masovými kuličkami Z Bože! od Martina Scorseseho), ale v žádném případě při předávání tradičního receptu nezapomíná na detaily:

„Pojď sem guagliò, může se stát, že budeš muset vařit asi pro dvacet dětí. Vidíte, začnete s trochou oleje, orestujete na něm stroužek česneku, přidáte rajče a také trochu zavaříte. Smažíme a dáme pozor, aby se nepřilepilo. Když se vše vaří, přidáte párky a purpetu, pak přidáte vinný střik a trochu pucurille „a cukr…“

Samozřejmě, pro první jídla z nejslavnějších filmů v kině je výběr obtížný, protože je jich tolik. Vybrali jsme ale nezapomenutelné recepty, které se velmi liší chutí a přísadami. Napijte se a trochu napijte Gazpacho Almodóvarova filmu „Ženy na pokraji nervového zhroucení“.

Recept je tradičnější krupicový knedlík de „Nedělní oběd“, komedie Carla Vanziny, která připomíná obědy o rodinných svátcích, zejména v římských domech, protože toto jídlo je naprosto capitolské. Z „Obvyklá neznámá“la těstoviny a cizrna Nicoletty, kterou protagonisté snědli po neúspěšném pokusu o krádež.

Kino druhé kurzy

Pokud je obrys nutně ratatouille zeleniny od francouzského myšího protagonisty stejnojmenného kresleného filmu a hlavním jídlem je sushi baru Hattori Hanzo, kam Beatrix Kiddo (Uma Thurman) jde hledat katanu v „Zabij Billa“ od Tarantina, pro druhé kurzy dostáváme se k některým klasickým filmům až k těm současným, včetně italských.

Například je tu romantika sýrové suflé připravil Sabrina, ve stejnojmenném filmu Billyho Wildera poté, co se naučil triky přípravy od barona Saint-Fontenelle, který si podmaní bohatého Linuse. Nebo masové koule padající z nebe, s různými příchutěmi a funkcemi, z karikatury „Zataženo, místy karbanátky“.

Nechybí ani tradiční benátská játra „Pane e Tulipani“ od Silvia Soldiniho, abyste se naučili, jak se připravovat podle učení číšníka, kterého hraje Bruno Ganz, zdvořilý pán z jiných dob. A Ricottave čtvrté epizodě filmu Rogopag od Piera Paola Pasoliniho.

Nebo tortilla Marcello Mastroianni si každý den objednává v Sosviene Pereira, film Roberta Faenzy podle románu Antonio Tabucchi.

Sladkosti, dezerty a nápoje v nejslavnějších filmech historie kinematografie

Ponořte lžičku do kůrky lahodného pokrmu creme brulé je to jedna z oblíbených činností hlavního hrdiny filmu Báječný svět Amélie (Audrey Tautou), která by si jistě dokázala získat všechny ženské hrdinky filmů, nebýt její, Audrey Hepburn, která ve „Snídani u Tiffanyho“ uvádí lahodné muffiny podle původní americké receptury.

Mezi další speciální dezerty se kromě čokoládová pěna připravila Juliette Binoche pro Johnnyho Deppa v „čokoláda“, tam je bavorský ve tvaru prsouVelký flám“ Marco Ferreri, s Ugo Tognazzi, Marcello Mastroianni, Philippe Noiret a Michel Piccoli. Jde o dezert, kterým se poslední přeživší ze 4 přátel, rozhodnutý ukončit to gargantuovskou závěrečnou večeří, zabije, protože je diabetik.

Abychom skončili vesele, přejděme k nápojům, vezměte si příklad od Russella Crowea tím, že oceníte francouzská vína „Vynikající ročník“, a zakončit večer jako Jeff Bridges, frajer v „Velký Lebowski“. Tak jako? Popíjení koktejlu Bílý Rus.

The post Recepty v kině: nejlepší jídla z filmů appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek