Přílohy v asijské kuchyni zdaleka nejsou jenom o rýži. 🍚 Hojně se využívají i brambory, což dokazuje i recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten při svém cestování po Srí Lance objevil tamější přílohu, která se skládá z restovaných brambor a spousty typického cejlonského koření. 🍛 Brambory se vaří ve vodě s kurkumou (proto mají krásně žlutou barvu) a pak se v pánvi orestují s chilli, zázvorem, kari listy, skořicí a několika dalšími asijskými kořeními a bylinami. Hotové pak poslouží jako skvělá příloha, ale samy o sobě i jako lehká večeře. 🍽️ Co si k asijským pokrmům dáváte nejraději vy?
Suroviny:
· 1 lžíce kokosový olej
· 150 g šalotka
· 1 lžička strouhaný zázvor
· 1 lžička strouhaný česnek
· 1 × svitek skořice
· mletý pepř
· sůl
· 20 × kari listy
· 1 lžička sušené chilli
· 1 lžička mleté chilli
· 2 lžičky mletá kurkuma
· pandanové listy (lze vynechat)
· 400 g brambory
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/restovane-brambory-po-asijsku
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:21 Příprava základu na pánvi a zarestování
1:23 Přidání brambor do základu a prohřátí
1:40 Servírování