Restované brambory po asijsku - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

před 1 rok 138


Přílohy v asijské kuchyni zdaleka nejsou jenom o rýži. 🍚 Hojně se využívají i brambory, což dokazuje i recept šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten při svém cestování po Srí Lance objevil tamější přílohu, která se skládá z restovaných brambor a spousty typického cejlonského koření. 🍛 Brambory se vaří ve vodě s kurkumou (proto mají krásně žlutou barvu) a pak se v pánvi orestují s chilli, zázvorem, kari listy, skořicí a několika dalšími asijskými kořeními a bylinami. Hotové pak poslouží jako skvělá příloha, ale samy o sobě i jako lehká večeře. 🍽️ Co si k asijským pokrmům dáváte nejraději vy? Suroviny: · 1 lžíce kokosový olej · 150 g šalotka · 1 lžička strouhaný zázvor · 1 lžička strouhaný česnek · 1 × svitek skořice · mletý pepř · sůl · 20 × kari listy · 1 lžička sušené chilli · 1 lžička mleté chilli · 2 lžičky mletá kurkuma · pandanové listy (lze vynechat) · 400 g brambory A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem! Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu: https://kuchynelidlu.cz/recept/restovane-brambory-po-asijsku

Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/

Timecodes 0:00 Úvod 0:21 Příprava základu na pánvi a zarestování 1:23 Přidání brambor do základu a prohřátí 1:40 Servírování

Lidl Lidl - Kulinářská akademie pokročilí Přečtěte celý článek