Na ohni nebo na grilu si většinou připravujeme hlavní chod, ale jednoduše zvládnete i přílohu. 🍞 A to nejenom grilovanou zeleninu, ale také pečivo! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na rohlíky opékané přímo nad ohněm. 🔥 Naučíte se namíchat nekynuté těsto, které potom, podobně jako třeba trdelník, namotáte na klacek. Pak už stačí jen několik minut nad žhavým uhlím a je hotovo – teplé rohlíčky, které si můžete dopřát právě jako přílohu k masu, nebo klidně i jen tak – třeba s máslem. 🧈 Už jste něco podobného někdy opékali?
Suroviny:
· 400 g hladká mouka
· 1 lžička sůl
· 3 lžičky prášek do pečiva
· snítka čerstvé bylinky (rozmarýn a tymián)
· 50 g vepřové sádlo
· 140 g voda
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rohlik-peceny-na-klacku
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:55 Vypracovaní těsta
1:08 Vyválení těsta do tvaru
1:48 Obtočení těsta na klacek
2:18 Opékání
2:39 Stáhnutí rohlíku z klacku
3:11 Závěr