Brambory jsou úžasně univerzální. 🥔 Dá se z nich připravit spousta různých příloh, ale i hlavních jídel. Dnešní recept šéfkuchaře Romana Pauluse je na pomezí obojího. Pečené rozmáčknuté brambory skvěle poslouží jako netradiční příloha, ale správně ochucené se dají využít i jako menší vegetariánské hlavní jídlo – takové bramborové placky. Jejich příprava je snadná – Roman Paulus vám ukáže, jak je správně připravit, rozmáčknout s pomocí pečicího papíru i následně ochutit a nechat dopéct. 🔥 Na dochucení můžete použít buď parmazán, česnek a mix koření, stejně jako šéfkuchař, anebo přidat cokoliv dalšího, co budete chtít. 🧀 Už jste někdy tuto jednoduchou dobrotu vyzkoušeli?
Suroviny:
· menší brambory
· extra panenský olivový olej
· sůl
· pepř
· parmazán
· česnek
· koření podle chuti
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rozmackle-brambory-z-trouby
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Vyskládání brambor na plech
0:23 Rozmáčknutí brambor
1:00 Dochucení
1:10 Pečení
1:20 Ochucení sýrem, česnekem, a bylinkami
2:09 Dopečení a servírování