Zdravý pokrm ze zeleniny a luštěnin, který máte hotový během 15 minut? Není problém! Zkuste tuhle chutnou cizrnovo-špenátovou pánev.
Ingredience
- 100 g baby špenátu (F50F)
- 200 g uvařené cizrny (může být z plechovky)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1 bobkový list
- 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
- Mletý černý pepř
Příprava
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Následně je opečeme na olivovém oleji. Dáváme pozor, aby česnek nezhořkl.
Přidáme sladkou papriku a pepř a krátce zarestujeme. Do směsi přilijeme litr vody a přivedeme k varu. Rozpustíme v ní bujon a cizrnu.
Směs povaříme asi pět minut. Pak ji odstavíme z plotny a vmícháme do ní baby špenát. Podáváme.
Tip na závěr : Pokud chceme, můžeme pánev podávat s pečivem. Pokud nejsme vegetariáni či vegani, můžeme pokrm doplnit uvařeným vejcem nebo kostičkami špeku.
Autor: www.receptynakazdyden.cz