S touto zeleninou se okamžitě vyhněte vosám: určitě ji máte v lednici

před 10 měsíce 59
S touto zeleninou se okamžitě vyhněte vosám: určitě ji máte v lednici

Málokdo zná tajemství, jak vosy okamžitě zahnat: přesto máme řešení po ruce, nebo spíše v lednici

Léto je jedno úžasná sezóna: pro ty, kteří si to dokážou užít naplno a odpočinout si tím, že toho využijete zasloužíš si dovolenou, slunce, moře a bezstarostnost jsou něco k nezaplacení. Pokud zažijete plně pohodové léto, i to dusivé vedro vám připadá jako vzdálená vzpomínka. Všechno je úžasnépřesto je jeden mor který však v tomto nádherném období absolutně neodchází, ale dělá nám společnost minimálně do příchodu podzimu: tzn. hmyz.

V létě nás napadají hordy komáři připraveni se živit naší krví, mouchy, švábiale už na jaře je začínáme vídat včely a vosy. Posledně jmenované rozhodně patří k těm nejméně „nenáviděným“, neboť se nám je v jistém smyslu daří zařazovat do užitku přírody, jako je opylování. Samozřejmě je má i jiný hmyz rozhodně důležité místo, ale jsou příliš otravné. Špatný vosy zejména, jakkoli mohou být důležité, pokud jsou narušeny, mohou být nebezpečnépak musíme najít způsob, jak je odstranit, aniž bychom jim ublížili.

Udržujte vosy pryč: tajemství je zelenina

Jakkoli děsivé mohou být, zejména větší exempláře, vosy jsou pro ekosystém velmi důležité a jsou také jedni z našich spojenec. Ve skutečnosti jsou skvělí lovci much a komárů, a proto se v létě mohou hodit. jistě však nikdo nechce vosy, ani vosí hnízdo venku na balkóněnebo že neustále bzučí poblíž našeho domova. Vždy proto hledáme způsob, jak je odstranit.

Zde je zelenina, která drží vosy pryč – buttalapasta.it

Můžete je vyzkoušet všechny, dokud tento hmyz není zabit. Existuje několik metod, jak vosy odrazit, ale ty často vyžadují použití látek které nejsou zcela přirozené a které může poškodit hmyz, ale také náš čich. Jak to tedy udělat? Tajemství, jak se často stává, je podívat se do naší kuchyně, zejména do lednice. Platným spojencem k odražení vos je ve skutečnosti okurka.

Proč je odstrkuje?

Pokud se vám opravdu nechce použít tu okurku, která zůstala v lednici, nevyhazujte to! Bude to výborný repelent proti vosám. Vskutku, tato zelenina má pro vosy velmi štiplavou vůni, která má tendenci je odstrčit. Místo toho pro nás jiné chutná to jako svěžest. Nakrájejte ho na plátky a položte poblíž vos. Uvidíte, že v mžiku se vosy, které jsou poblíž, okamžitě vzdálí a jde o zcela přírodní repelent, který nezpůsobuje žádné škody.

Existuje také možnost v určitém smyslu posílit působení okurky. To znamená, že ji rozřízněte a položte na hliníkovou fólii. V kontaktu s hliníkemsekret, který se nám zdá neviditelný, stejně jako pachy, bude intenzivnější tím, že zesílí svůj rozsah působení. Svým působením bude působit nejen proti vosám, ale i proti jinému hmyzu. Stejně jako u všeho, k čemu jste skeptický, zkoušet znamená věřit.

The post S touto zeleninou se okamžitě vyhněte vosám: určitě ji máte v lednici appeared first on Poslední novinky v češtině dnes.

Vaření Přečtěte celý článek