Obtížnost: Pro začátečníky Čas na přípravu 60 min Celkový čas 1 hod Porce: 4 Nejlepší období: Jaro
- 4 kusy(ů) červená řepa (4 bulvy)
- 2 hrsti(í) polníček (větší hrst)
- 100 gramy(ů) pancetta (80-100 g, nebo slanina)
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 150 mililitry kysaná smetana
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- 1 kávová lžíčka třtinový cukr
- 4 polévkové lžíce dyňová semínka
Pokyny
Červenou řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka (asi 20-30 minut). Řepu necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme ji na silnější plátky, vložíme do mísy, lehce osolíme a zakapeme citronovou šťávou, olejem a podle chuti dochutíme cukrem. Necháme chvíli odležet.
Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme.
Červenou řepu rozdělíme na talíře, posypeme slaninou, semínky a poklademe listy polníčku.