S vlastnoručně vyrobeným pečivem chutná každá snídaně o něco lépe! 🍳 Šéfkuchař Roman Paulus upekl výborný zrníčkový (neboli semínkový, chcete-li) chléb z žitné celozrnné mouky a žitného kvásku. Díky jednoduchému video návodu se naučíte připravit těsto a zjistíte, jak ho správně nechat vykynout – nejlepší to je ve chladu 12 hodin přes noc, ale bude vám stačit i pokojová teplota a poloviční čas. ⏳ Nakonec si pochutnáte na výborném chlebu plném živin i potřebných minerálů. 😋 Pečete si doma vlastní pečivo? Dejte nám vědět do komentářů!
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/seminkovy-zitny-chleb-z-kvasku
Suroviny:
- 300 g žitné celozrnné mouky + na pomoučnění
- 225 g bio směsi semínek a piniových ořechů Alesto
- 225 g žitného kvásku
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1 lžíce fenyklových semínek
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce psyllia
- 375 ml vlažné vody
- asi 100 g slunečnicových semínek
- olej na vytření formy