Semínkový žitný chléb z kvásku - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

1 rok starý 146


S vlastnoručně vyrobeným pečivem chutná každá snídaně o něco lépe! 🍳 Šéfkuchař Roman Paulus upekl výborný zrníčkový (neboli semínkový, chcete-li) chléb z žitné celozrnné mouky a žitného kvásku. Díky jednoduchému video návodu se naučíte připravit těsto a zjistíte, jak ho správně nechat vykynout – nejlepší to je ve chladu 12 hodin přes noc, ale bude vám stačit i pokojová teplota a poloviční čas. ⏳ Nakonec si pochutnáte na výborném chlebu plném živin i potřebných minerálů. 😋 Pečete si doma vlastní pečivo? Dejte nám vědět do komentářů! A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu! https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/seminkovy-zitny-chleb-z-kvasku Suroviny: - 300 g žitné celozrnné mouky + na pomoučnění - 225 g bio směsi semínek a piniových ořechů Alesto - 225 g žitného kvásku - 1 lžíce drceného kmínu - 1 lžíce fenyklových semínek - 1 lžíce soli - 2 lžíce psyllia - 375 ml vlažné vody - asi 100 g slunečnicových semínek - olej na vytření formy




Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Zdroj