Skotské vejce se zelným salátem

před 4 roky 56

Nevíte, co je to skotské vejce? 🤔 A co takhle pštrosí vejce, znáte? 🥚 Je to totiž to samé! Šéfkuchař Roman Paulus připravil jednoduchý recept z mletého masa, který je navzdory svému původu vnímaný jako výborná česká klasika. Ačkoliv se jedná o recept z hovězího masa, hodí se do něj i mleté vepřové. (Dejte nám vědět, z jakého masa nejraději vaříte vy!) Když vám navíc nějaké maso zbyde, můžete z něj udělat skvělé karbanátky, v troubě nebo na pánvi. 🍳 Ke skotskému vejci patří i dobrá příloha. Roman Paulus zvolil rychlý zelný salát s červenou řepou a křenem, který doplňuje domácí bramborová kaše. 😋

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://www.kuchynelidlu.cz/product/s…

Suroviny:
– 400 g bílého zelí
– 200 g červené řepy
– keramický mlýnek s mořskou solí Kania
– keramický mlýnek s pepřem Kania
– 1 lžička celého kmínu Kania
– 2 lžíce řepkového oleje Vita D´or
– 3 lžíce octa
– 2 lžičky křenu Kania
– 400 g mletého hovězího masa Řezníkova čerstvá porce
– 1 menší cibule
– 2 stroužky česneku
– 2 lžíce křemžské hořčice Kania
– ½ hrnku + 50 ml čerstvého plnotučného mléka Pilos
– 1 houska nebo rohlík
– 6 vajec „M“
– hladká mouka Castello na obalování
– strouhanka Castello na obalování
– přepuštěné máslo na smažení
– 350 g vařených brambor
– 50 ml čerstvé smetany (33 % tuku) Pilos
– 1 lžíce másla Pilos
– listová petržel na ozdobu

Sledujte nás na Instagramu – https:// www.instagram.com/lidlcz/
Lidl Lidl - Kulinářská akademie začátečníci Přečtěte celý článek