Troufnete si na domácí rohlíky? 🥐 Je to hračka, obzvláště podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse! Ten tentokrát připravil návod na kynuté rohlíky plněné směsí sýru feta, špenátu, sušených rajčat a česneku. 🧄 Naučíte se ale vše od základu – jak připravit těsto, jak ho správně nechat vykynout, rozválet, rozkrájet a nakonec i zamotat do úhledných rohlíčků. Po upečení už jen stačí vydržet a nepustit se do nich, dokud jsou ještě příliš horké. 🔥 S čím byste si takové rohlíčky dali nejraději vy?
Suroviny na 16 rohlíčků:
Těsto:
· 580 g hladká mouka
· 40 g máslo
· 40 g cukr krupice
· 24 g droždí
· 12 g sůl
· 2 lžíce bílý jogurt
· 250 ml plnotučné mléko
Náplň:
· 250 g sýr feta
· 100 g zblanšírovaný špenát
· 2 stroužky česnek
· 50 g sušená rajčata
· sůl
· pepř
Dokončení:
· 1 vejce „M“
· 2 lžíce máslo
A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!
Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zrcadl...
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
1:06 Vykynutí těsta
1:33 Náplň
2:12 Vyválení těsta a naporcování
3:25 Nakynutí rohlíků
3:39 Pečení
3:53 Potření máslem a závěr